«Жителей Донбаса бамбят 8 лет»: на Хмельниччині судили двох колаборантів

«Жителей Донбаса бамбят 8 лет»: на Хмельниччині судили двох колаборантів
  • 52-річну жінку на 54-річного чоловіка визнали винними.

  • Вони виправдовували російську агресію та підбурювали інших до підтримки загарбницьких дій кремля. 

  • Дізнавайтесь яке покарання отримали колаборанти. 

Днями у Хмельницькій області судили ще двох мешканців регіону. Суд визнав винними 54-річну жінку та 52-річного чоловіка у здійсненні колабораційної діяльності. info Про це йдеться в повідомлення обласної прокуратури.

Працівник ювелірної майстерні 

Хмельницький ювелір, спілкуючись зі своїми клієнтами, виправдовував повномасштабне вторгнення росії необхідністю нібито «врятувати жителів Донбасу, яких бомблять 8 років». А події 2014 року, тобто Революцію Гідності, він називав «переворотом».

Чоловіку 54 роки. Хмельничанин визнавав правомірними дії російських окупаційних військ, які, за його твердженням, вдерлись в Україну «по приглашенію» так званих «л/днр», щоб «астанавіть гражданскую войну в Украине». Запевняв, що загарбники очищують Україну виключно від «нацистів». Ювеліра затримали наприкінці вересня. 

Відео дня
Фото УСБУ в Хмельницькій області

Проросійська активістка

Ще одна проросійська активістка підтримувала дії держави-агресора у соцмережах. Жінка репостила публікації з ворожою пропагандою на підтримку загарбницької політики кремля. Вихваляла загарбників та бойовиків незаконних збройних формувань. Їй 52 роки. 

Хмельницький міськрайонний суд визнав колаборантів винними. Обом призначили покарання у вигляді позбавлення права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих і адміністративно-господарських функцій в органах державної влади та місцевого самоврядування, на 10 років.

До слова, з початку повномасштабного вторгнення правоохоронці відкрили 65 справ проти колаборантів. Так, за матеріалами СБУ вже розпочали досудові розслідування у 50 кримінальних провадженнях за колабораціонізм та ще 15 проваджень за виправдовування збройної агресії росії.  

Нині ж вже винесли судові рішення по 10 кримінальних провадженнях. Серед прихильників «спецоперації», які отримали вироки:

Майже про всі випадки ми розповідали раніше. Детальніше прочитати найгучніші історії колаборантів, які діяли в регіоні, можна в матеріалі Захоплення влади й підтримка путіна. Історії колаборантів на Хмельниччині

До слова, нещодавно також судили уродженця Воркути, який  називав вторгнення військ рф в Україну «спецоперацією», поширював пропагандистські наративи про «денацифікацію», демонізував чинну владу України та ЗСУ. Він виправдовував невибіркові бомбардування та обстріли Маріуполя, що призвели до загибелі тисяч мирних жителів, необхідністю знищення полку «Азов», який, за його твердженням, сповідує «фашистську та нацистську» ідеологію. Суд присудив йому рік умовно. Що про це думають хмельничани — читайте за посиланням

Також судили хмельничанку за колабораціонізм. Вона заперечувала вторгнення росії на територію України та закликала українських військових скласти зброю і “припинити вбивати мирне населення”. А також раділа щасливому поверненню військових рф додому та приниженню бійців полку “Азов”, які здавались в полон. Жінка також отримала 1 рік умовно. 

А ви погоджуєтесь з вироком суду для колаборантів? Діліться своїми думками у коментарях.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (13)
  • Марія Зубарець

    Якби хоч одного розстріляли інші задумалисьби, а так рік умовно це смішно.Несправедливий вирок.
  • Denys Ross

    Ніяке
  • Юрій Гудок

    Дивно де такі люди беруться. Ну ще на Донбасі на дивились пропаганди. Але ж звідки у нас набрали того сміття в голову
  • Oksana Matskul

    Мале покарання. Через ось таких у нас сьогодні важка війна Необхідна така міра покарання, щоб іншим більше не виникло бажання підтримувати диких терористів.

keyboard_arrow_up