Голову Хмельницької медкомісії виправдали у справі про хабар у 700 доларів

Голову Хмельницької медкомісії виправдали у справі про хабар у 700 доларів
Фото Хмельницької обласної прокуратури
  • Голову медико-соціальної експертної комісії і спільника викрили в жовтні 2021 року. 

  • За хабар медики мали допомогти у підготовці документів на “інвалідну” групу.

  • Але в суд визнав його невинуватим, бо його вину не змогли довести.

Голову Хмельницької медико-соціальної експертної комісії затримали у жовтні 2021 року за хабарництво та зловживання впливом. Нагадаємо, за 700 доларів він гарантував оформити документи для встановлення ІІ групи інвалідності. Тоді ж затримали і його спільника. Той просив за свої “послуги” 400 доларів. 

Видання Zaхid.net називає ім’я затриманого медика. Це Любомир Зав’ялець. У вироку йдеться, що він та його спільник ще літом 2021 року сказали своїй знайомій, що зможуть вплинути на членів МСЕК, щоб надати жінці статус інвалідності. За свої послуги просили 1 тисячу 100 доларів. 

Відео дня

У вироку йдеться, що спільник отримав гроші 26 жовтня 2021 року на Пілотській на території обласної лікарні. Чотири сотні доларів одразу віддав голові МСЕК, ще 4 сотні залишив собі. Про долю решти 300 доларів не йдеться. Того ж дня хабарників затримали копи. 

Але на суді Любомир Зав’ялець не визнав своєї вини. За його словами йому просто віддали борг за придбані раніше саджанці дерев.

Спершу посадовця підозрювали в отриманні хабаря. Та під час слідства справу перекваліфікували на зловживання впливом. Однак,під час суду голову МСЕК виправдали, бо його вину не змогли довести. 

—  Визнати невинуватим у пред`явленому обвинуваченні за ч.2 ст. 369-2 КК України та виправдати його, оскільки не доведено, що в діянні обвинуваченого є склад цього кримінального правопорушення. Запобіжний захід скасувати, – йдеться у вироку.

Щодо коштів, то 1 100 доларів “хабаря” повернуть жінці, яка його давала. Ще більше 2 тисяч гривень, які витратили на проведення експертиз, відшкодує держава.

Нагадаємо, у Міністерстві охорони здоров’я повідомили, що останнім часом вони отримують чимало скарг на роботу медико-соціальних експертних комісій. У відомстві кажуть, досить часто вони обґрунтовані. Тому кожного, хто зіткнувся із фактом вимагання хабаря за проходження медкомісії просять телефонувати до контакт-центру МОЗ за номером: 0 800 60 20 19. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (135)
  • Петро Паламарчук

    Коли вже нажеруться нелюди ? І коли держава припинить цей потік криміналу ? Так жити не можна !
  • Дмитрий Казанцев

    Обласні мсек - серйозні приватні підприємства з мільйоним оборотом (не у гривнах).Вони гірше ніж рпцмп.



    рпцмп- зовнішний ворог,мсек - внутрішній.



    Воїн,який пройшов з війни інвалідом,іде у мсек,i що він там чує?



    - Давай гроши! Тобі туда ніхто не посилав!
  • Владимир Жилюк

    Підараси
  • Юлія Юзефа

    Добре знав  ділення.

keyboard_arrow_up