Граната, ЗСУ, суд: дізналися деталі вибуху на Львівському шосе

Граната, ЗСУ, суд: дізналися деталі вибуху на Львівському шосе
  • Чоловік кинув гранату у двір будинку.

  • Раніше він проходив службу в ЗСУ.

  • Тепер йому дали 4 роки ув’язнення.

  • Дізналися деталі цієї справи.

24 січня цього року, близько 19 години, у дворі на Львівському шосе стався вибух. Правоохоронці встановили, що його спричинила граната “Ф-1”. В результаті, було пошкоджено два автомобілі: “ВАЗ 2107” та “Volkswagen Passat”. А також вікна на 1-3 поверхах будинку. 

Поліцейські з’ясували, що до подій причетний 28-річний чоловік. Під час огляду його квартири було виявлено кільце від гранати. Це підтвердило те, що її викинули з вікна у двір. У той же вечір працівники поліції стали шукати чоловіка, аби затримати. Близько 1 години ночі його знайшли в одному з хостелів міста.

Версія чоловіка

Чоловік, який кинув гранату з вікна - родом з села Кузьмин Хмельницького району. Про це зазначено в Єдиному державному реєстрі судових рішень. Має середню технічну освіту. Непрацюючий. Розлучений. Має на утриманні доньку 2020 року народження та мати з інвалідністю II групи. Також у матеріалах справи зазначено, що він проходив службу в ЗСУ. Раніше мав судимості - у 2014-2015 роках за крадіжку. 

Відео дня

У суді обвинувачений спершу визнавав свою вину частково. Його версія така:

Гранату “Ф-1” він знайшов на стадіоні раніше. Приніс її додому й важіль замотав скотчем, щоб його не зрушити. Тоді поклав знахідку у шафу, за кухонним приладдям. 

24 січня він зустрівся з двома дівчатами біля ХНУ. Було це близько 17 години. Разом пішли до нього додому, де ще перебував його вітчим. Поки останній пішов до ванної кімнати, фігурант по справі вийшов на балкон покурити. Коли повернувся, побачив на столі гранату. Яким чином вона там опинилася - не знає. Взяв її до рук, намагався викрутити запал і почув хлопок.

Переконавшись, що на подвір’ї немає людей, кинув її з вікна. Після цього він пішов із ще однією особою ночувати в готель. 

у хмельницькому до 4 років позбавлення волі засуджено зловмисника, який кинув гранату у двір будинку

Дали 4 роки тюрми

У Єдиному державному реєстрі судових рішень йдеться, що у суді чоловік не зміг чітко пояснити, чому знайшовши гранату на вулиці, не здав її до правоохоронних органів. Також в матеріалах справи зазначено, що чоловік перебуваючи на службі в ЗСУ, набув досвіду користування боєприпасами. А саме - гранатою “Ф-1”. Тому він знав, які можливі наслідки через необережне поводження. Проте кинув її у двір між будинками. 

Вже наприкінці судового розгляду чоловік змінив відношення до вчиненого і визнав свою вину. Його судили за ч. 4 ст. 296 (Хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень) та ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Вирок - 4 роки позбавлення волі. Також на користь держави з нього стягнули суму - 17 311, 20. На вирок може бути подана апеляція.

Судили чоловіка, який на Львівському шосе кинув з вікна гранату

За день до подій з гранатою…

За день до вище описаних подій на Львівському шосе стався іще один сценарій з боєприпасом. 23 січня, в одній з багатоповерхівок, відбувся вибух. Це трапилось близько 11.00 у квартирі на 8-му поверсі. Місцеві жителі одразу ж повідомили про інцидент поліції та надзвичайникам. 

Фахівці попередньо встановили, що в приміщенні вибухнула граната. Нагадаємо, ми розповідали, що, ймовірно, у квартирі мешканець розбирав її й саме через це стався вибух. 

У приміщенні правоохоронці знайшли тіло чоловіка та жінку у вкрай важкому стані. Вони не вижили. Загиблими виявились 24-річний уродженець Шепетівського району та 51-річна хмельничанка. В поліції розповіли, що вони разом працювали на одному із підприємств Хмельницького.

Під час огляду квартири поліцейські вибухотехніки виявили осколки гранати, ймовірно РГД-5. 

Нет описания фото.

Читайте також: Алкозалежний та «подвійний» ухилянт. Двоє чоловіків отримали вироки на Хмельниччині

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Инна Соловьева

    оггог

keyboard_arrow_up