Хмельничанин пограбував пенсіонера МВС: вкрав 1,6 мільйона гривень (ФОТО, ВІДЕО)

Хмельничанин пограбував пенсіонера МВС: вкрав 1,6 мільйона гривень (ФОТО, ВІДЕО)
Тут і далі фото з сторінки прокуратури Житомирської області
  • Чоловік працював зі спільниками. Вони підготувались наперед, аби напасти на чоловіка, який перевозив гроші. 
  • Розбійники побили пенсіонера та відібрали гроші в іноземній валюті. 

Це трапилось в 2021 році на Житомирщині. Близько 12.30 декілька чоловіків напали на водія, який перевозив значну суму коштів. Про це повідомляють в обласній прокуратурі Житомирщини

Особу одного з нападників вдалося встановити. Це — 31-річний житель Хмельницької області. Ким були його спільники наразі з’ясовують правоохоронці. 

Відомо, що розбійники підготувалися перед злочином. Спершу, з метою дотримання конспірації, спільники придбали автомобіль марки «Volkswagen Toureg», запаслися декількома комплектами номерних знаків, масками-«балаклавами».

Відео дня

«Екіпірувавшись» знаряддями для скоєння злочину, чоловіки вистежили 58-річного пенсіонера МВС. Він — мешканець Рівненської області. Того дня чоловік повертався з Баранівки додому та перевозив велику суму грошей. У поліції Житомирщини додають, що напад стався на автошляху у Новоград-Волинському районі. 

Рівнянин рухався автодорогою Баранівка – Новоград-Волинський на автомобілі «Skoda Octavia». Він зупинився на узбіччі біля села Климентіївка через пошкоджене колесо. Вже за кілька хвилин до нього під’їхав позашляховик «Volkswagen», з якого вибігли невідомі в балаклавах.

Поки один з них бив потерпілого, інші обібрали його автівку, забравши сумку із грошима, особисті документи власника та інші речі. Одразу потому зухвальці зникли з місця події.

Серед викраденого була сумка з документами і великою кількістю грошей у різних національних валютах. У прокуратурі зазначають, що сума збитків становить понад 1,6 мільйона гривень. 

Побитому чоловіку знадобилась медична допомога через отримані травми. Копам, які прибули на місце, він зміг передати мінімум інформації про авто нападників, їх прикмети та напрямок руху. 

Оперативники оглянули місце події, взяли свідчення потерпілого та інші зібрані відомості, проаналізували відео записів камер відеоспостереження, провели негласні слідчо-розшукові дії та експертні дослідження. Все це, кажуть в поліції, дозволило правоохоронцям виокремити найбільш вірогідні версії і перевіряти їх у ході досудового розслідування.

Врешті поліцейські вийшли на слід ймовірних нападників із сусідньої Хмельниччини. Під  підозрою опинилось певне коло осіб. Слідчі провели 16 санкціонованих обшуків на території Хмельницької області, в результаті чого зайшли окремі докази по справі.

Серед викритих – 31-річний житель Шепетівки. Слідство з'ясувало, що саме він і взявся за організацію розбійного нападу на рівнянина, про грошову поїздку якого знав заздалегідь. Для цього чоловік заручився підтримкою поплічників. Разом й спланували напад: придбали автомобіль, продумали маршрут руху та замінили номерні знаки. Далі зухвальці діяли за спланованим сценарієм.

Хмельничанина вдалося затримати. Наразі правоохоронці повідомили йому про підозру у розбійному нападі info з метою заволодіння чужим майном, поєднаному із насильством, небезпечним для життя та здоров’я особи, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, спрямованому на заволодіння майном в особливо великих розмірах.

Правоохоронці обирають підозрюваному запобіжний захід у виді тримання під вартою. Кримінальне провадження розслідують поліцейські за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури. 

Хмельничанину світить ув'язнення на строк від 8 до 15 років.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (180)
  • Микола Брунський

    Не бідують мусора...
  • Віктор Калинюк

    Молодець.
  • Ігор Байдишев

    Коли пограбував награбоване,така вона Доля😁😁😁
  • Виктор Чертков

    Якщо мус був на норм посаді то 40 000 дол США це сльози. Норм мус на посаді за рік стільки має легко. Пересічні громадяни не зовсім уявляють скільки мають мус на хабарях в місяць.

keyboard_arrow_up