Хмельничанин вирощував мак та коноплі: йому призначили нове покарання

Хмельничанин вирощував мак та коноплі: йому призначили нове покарання
  • Чоловіка засудили за купівлю та зберігання наркотиків.

  • Як виявилось - він їх вирощував.

За купівлю і зберігання наркотиків хмельничанина засудили на 3 роки ув'язнення. Проте пізніше стало відомо, що чоловік на присадибній ділянці сіяв та вирощував наркомісткі рослини. За апеляцією йому призначили інше покарання.

Як стало відомо, у березні-травні 2022 року у селі Хмельницького району на присадибній ділянці брата, чоловік незаконно посіяв та виростив рослини снотворного маку та конопель. А також він зберігав особливо небезпечний наркотик – канабіс. Під час обшуку житла поліцейські вилучили 1409 рослин роду конопель, 367 рослин маку снотворного, 9 паперових згортків та 6 поліетиленових пакетів з канабісом загальною масою 344,27 грами. Про це повідомляє пресслужба суду.

Напередодні Хмельницький міськрайонний суд за купівлю і зберігання наркотиків призначив хмельчанину покарання у виді ув'язнення на 3 роки й 1 місяць.

Відео дня

В апеляційній скарзі прокурор наполягав скасувати цей вирок. Він обвинуватив чоловіка у незаконному придбанні і зберіганні наркотичних речовин з метою збуту, крім того той начебто вирощував снотворний мак й коноплі у кількості 50 і більше рослин. Обвинувачений вину не визнав та заперечував. На його думку, висновки суду не відповідають фактичним обставинам справи та не підтверджуються доказами. 

На основі зібраних матеріалів Хмельницький апеляційний суд визнав винним хмельничанина у придбанні та зберіганні наркотиків без мети збуту (ч. 1 ст. 309 Кримінального кодексу України) й у посіві та вирощуванні наркомістких рослин (ч. 2 ст. 310 КК України).Таким чином чоловіка засудили до 4 років 6 місяців позбавлення волі. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • смешной кипишной

    Особливо небезпечний наркотик канабіс???))) А горілка не особливо небезпечний легальний наркотик,з маку ширку варять,він безпечний,а канабіс особливио небезпечний???. у тих хто це написав,нема мозку

keyboard_arrow_up