Хмельничанка обіцяла «відмазати» від мобілізації за 7 тисяч доларів. Її затримали

Хмельничанка обіцяла «відмазати» від мобілізації за 7 тисяч доларів. Її затримали
  • Жінка запропонувала вплинути на медиків, аби ті підтвердили непридатність військовозобов'язаного до служби.
  • За свої «послуги» хотіла сім тисяч доларів.

Правоохоронці затримали 39-річну хмельничанку, яка обіцяла «відмазати» військовозобов'язаного від мобілізації. Чоловік поскаржився їй, що боїться мобілізації до ЗСУ. Вона запропонувала вирішити питання через посадовців медичних закладів області. Ті мали б видати документи про те, що чоловік непридатний до служби. За це жінка захотіла сім тисяч доларів США, тобто близько 256 тисяч гривень за курсом НБУ.

Чоловік на це погодився і разом з тим звернувся до правоохоронців. Під час наступної зустрічі він передав їй гроші, і відразу ж після цього жінку затримали. Кримінальне провадження відкрили за частиною 2 статті 369-2 («Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, або пропозиція чи обіцянка здійснити вплив за надання такої вигоди»).

Тепер же обвинувальний акт щодо жінки направили до суду. Про це сьогодні, 8 серпня, повідомляють у Хмельницькій обласній прокуратурі. Санкція статті передбачає штраф на суму від 34 до 93,5 тисячі гривень або ув'язнення на термін від двох до п'яти років.

Відео дня

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Анатолий Винничук

    Ну внас така цина скым неговору це така такса зараз це вже видкрытому доступи а група вид 4500- 6000!
  • Олександр

    В место того чтобы разработать такой закон чтобы платить в казну если не хочешь служить то выродки наживаются а государство с этого ничего не имеет.

    Анонім reply Олександр

    Ну так тому і не приймають, що гроші підуть не в кишені комісарів/лікарів/чиновників, а в бюджет.
  • Анонім

    А коли правоохоронці побачать виродків тцк-ашних, які вже від обнагліли до того, що людей у Хмельницькому в машини пакують ?
  • Іван Осадчук

    Чому недовели до кінця кому вона мала заносити, а взяли на початку і то ця особа в подальшому відмовться,спустят на шахрайство ,а потім інвалідність, якщо комусь таке робила значить і собі зробила і своїм членам сім'ї.

keyboard_arrow_up