Судитимуть засновника ГО “Подільська Січ”, який продавав «непридатність» до служби

Судитимуть засновника ГО “Подільська Січ”, який продавав «непридатність» до служби
Тут і далі фото Хмельницької обласної прокуратури
  • За сприяння в оформленні інвалідності чоловік просив 16 500 доларів. 

  • Його затримали “на гарячому” під час отримання першої частини хабаря. 

  • Суд арештував хабарника та призначив 134 тисячі гривень застави. 

Учора, 4 вересня, стало відомо, що керівник “Подільської Січі” піде під суд. Чоловік продавав ухилянтам «непридатність» до військової служби. Про це повідомили у прокуратурі. 

Прокурори вже направили до суду обвинувальний акт стосовно нього за фактом одержання хабаря за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 2 ст. 369-2 КК України). Згідно інкримінованої статті йому загрожує штраф від 2 000 до 5 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.

Нагадаємо, в червні біля автостанції №1 в Хмельницькому правоохоронці заарештували засновника громадської організації «Об’єднання учасників та інвалідів бойових дій «Подільська Січ». Ми розповідали, яким чином чоловік продавав довідки про «непридатність» до служби. 

Відео дня

Він мав зв’язки в медичних установах області. За винагороду допомагав отримати другу групу інвалідності з подальшим зняттям із військового обліку. Вартість оформлення документації ВЛК та вплив на членів МСЕК для прийняття ними позитивного рішення складала 16,5 тисяч доларів.

У березні до нього звернувся військовий із проханням виключити його з військового обліку та допомогти одержати направлення на МСЕК для отримання групи інвалідності. Керівник “Подільської Січі” запевнив, що за 8,5 тисяч доларів “домовиться” із головою та членами ВЛК Хмельницького госпіталю ветеранів війни. Решта 8 тисяч доларів потрібні, аби дати посадовцям Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи, щоб ті видали ІІ групу інвалідності пожиттєво.

Його затримали під час одержання першої частини хабаря. В авто чоловіка вилучили блокнот, медичну документацію на інших осіб, направлення на МСЕК і ще тисячу доларів.

Того ж таки червня суд арештував засновника “Подільської Січі”. Чоловіка взяли під варту і встановили 134 200 гривень застави, після внесення якої він може вийти на волю.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • Віктор Кравчук

    А прізвище цього урода як,чому не пишуть
  • Анонім

    Краще тцк-ашників які людей на вулицях пакують, покарайте.
  • Наталья Карева

    За 16 тис дол,і тут круто можна прожити!
  • Яків Мазур

    Читаєш і думку гадаєш, а де "зберігаються" хабарники, в яких "тюрмах"? Це або брехня, або ... . Де вироки-рішення суддів?

keyboard_arrow_up