Хмельницький апеляційний суд зменшив вирок чоловіку, який кинув гранату у бік людей

Хмельницький апеляційний суд зменшив вирок чоловіку, який кинув гранату у бік людей
Фото ілюстративне
  • ХАС вирішив, що чоловік, котрий кинув бойову гранату у бік людей, не хотів нікого вбити, а хуліганив.
  • Йому пом'якшили покарання.

Хмельницький апеляційний суд змінив вирок Полонського районного суду для жителя Хмельниччини, який кинув бойову гранату у бік людей. Дії чоловіка перекваліфікували із замаху на вбивство на хуліганство. Винному призначили остаточне покарання – 6 років позбавлення волі замість раніше винесених 10-ти.

Про це повідомила пресслужба суду.

За вироком, житель Полонного восени 2018 року незаконно купив у знайомого 10 бойових осколкових гранат. Одну з них поклав в автівку, на якій їздив.

Відео дня

В грудні того ж року, коли чоловік був  в авто, до нього підійшов місцевий і попросив цигарку. Водій відповів, що не курить, та сказав відійти від машини. Прохачеві це не сподобалося – почалась сварка. До чоловіка, який просив цигарку, приєдналися ще двоє його друзів. Тоді водій висмикнув кільце бойової чеки гранати, кинув її у бік чоловіків та поїхав. Стався вибух, двоє чоловіків отримали осколкові поранення.

Водія, що кинув гранату, Полонський суд визнав винним у закінченому замаху на вбивство, вчиненому способом небезпечним для життя людей, а також у незаконному придбанні та зберіганні боєприпасів. Він отримав 10 років ув’язнення.

Обвинувачений вирішив оскаржити рішення. Просив перекваліфікувати його дії на хуліганство і призначити більш м’яке покарання. Пояснив, що кинув гранату в яму біля дороги, хоча міг під ноги. Крім того, потерпілі дали неправдиві показання, адже  були п’яними. Сказав, що до цього не знав чоловіків і не хотів їх убити.

Апеляційний суд переглянув рішення.

ХАС зауважив, що конфлікт між двома чоловіками виник випадково, це була реакція на поведінку прохача цигарки, бо той через відмову став витягувати водія з автомобіля.

Так, в суді дійшли висновку, що водій хотів показати зневагу, самоствердитись, а бажання вбити у нього не було. Натомість, стаття «хуліганство» відповідає таким діям.

Читайте також: Військовий з Хмельниччини не з'явився на службу після лікування. Його судили

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up