Дунаївчанин отримав три роки за ухилення від мобілізації

Дунаївчанин отримав три роки за ухилення від мобілізації
Ілюстративне фото
  • 38-річний чоловік відмовився від повістки.
  • Раніше він був у російському полоні.

Мешканця Кам'янець-Подільського району судили за ухилення від мобілізації. 38-річний чоловік перебував на військовому обліку, був придатним до служби й не мав права на відстрочку. У травні 2023 року він відмовився від отримання повістки та не прибув у вказані в ній дату та час, хоч і знав про них. Про це сьогодні, 19 січня, повідомляє Хмельницька обласна прокуратура.

З документів у реєстрі судових рішень дізнаємося окремі деталі про обвинуваченого. Відомо, що він народився у Миколаєві, переселенець, розлучений, непрацюючий, несудимий. Перебував у полоні, про що свідчить повідомлення, передане російською стороною через Центральне агентство з розшуку Міжнародного комітету Червоного Хреста (чи був чоловік полоненим у статусі цивільного або військового та коли це було, не зазначено).

Також на суді він говорив, що належить до Свідків Єгови. У релігійній організації не підтвердили його членство, але зазначили, що він відвідує зібрання з травня 2023 року.

Відео дня

Справу дунаївчанина розглянули у місцевому районному суді. Його визнали винуватим в ухиленні від мобілізації (стаття 336 Кримінального кодексу). Призначене покарання — три роки позбавлення волі. Вирок ще можна оскаржити в апеляційній інстанції.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (20)
  • Oleksandr

    Він косив під свідка….
  • Петр Бабий

    Ті що судили. людину були на фронті воювали??????????
  • Maksim Maksimovich Marcus

    як нейти служити 3 роки тюрьми: а як лабазюки і т.д. крадуть мільойни та домашній арест ! суки ви і падли вся ця блядота верховній раді
  • 27089

    Можливо я і помиляюсь, дуже багато полеміки на цю тему.
    Я, як мати яка втратила сина на війні  р. ф, краще б носила передачі у в'язницю. Ця втрата і біль нічим не окупиться 💔

keyboard_arrow_up