Забрали в ТЦК з місця злочину. Подробиці справи мешканця Полонного

Забрали в ТЦК з місця злочину. Подробиці справи мешканця Полонного
Ілюстративне зображення
  • 29-річний нетверезий чоловік серед ночі заліз у бар.

  • Спрацювала сигналізація й приїхали поліцейські.

  • Того ж дня військово-лікарська комісія визнала його придатним до служби.

У Полонному на Хмельниччині 29-річний місцевий мешканець заліз у бар, а коли його спіймали, то відразу ж повезли у територіальний центр комплектування. Про цю історію нам стало відомо з реєстру судових рішень, де опублікований вирок чоловіку. Розповідаємо деталі справи.

Головним героєм нашого матеріалу є мешканець Полонного. Він є уродженцем Харкова, на момент скоєння злочинів непрацюючий та неодружений, судимостей не мав. Протягом жовтня 2014 — березня 2015 року був неохрещеним вісником Свідків Єгови, тобто проповідником, який не хрещений за канонами конфесії.

Ввечері 3 серпня минулого року чоловік посварився з дівчиною та напився. Згодом захотів їсти і тому заліз у приміщення бару «Сакура» через відчинене вікно. Це було близько 4 години ранку 4 серпня. Судячи з документа, зробити у барі чоловік нічого не встиг. У приміщенні спрацювала сигналізація і на місце події приїхали правоохоронці.

Відео дня

Що відбулося відразу після цього, у рішенні суду не сказано. Але відомо, що того ж дня чоловік пройшов медкомісію у ТЦК, яка визнала його придатним до військової служби.

Пізніше, 20 вересня, він отримав повістку на відправку у військову частину. Збір йому призначили на наступний день. 21 вересня він не прийшов і тоді ж йому дали повістку на відправку вдруге, вже на 22 вересня. Чоловік знову не з’явився. 20 жовтня йому дали повістку ще раз, але він знову не прийшов.

Тоді на нього відкрили кримінальне провадження, провели розслідування й передали справу до суду. Під час слухань чоловік визнав провину, але зазначив, відмовляється йти вбивати людей, оскільки йому не дозволяє це робити його віра. При цьому в організації Свідків Єгови повідомили, що її членом підсудний зараз не є.

В результаті чоловіка визнали винним у двох злочинах:

Суд призначив йому три роки позбавлення волі. Чоловіка взяли під варту у залі суду. Вирок винесений Полонським районним судом 28 грудня.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (20)
  • Тетяна Петрова

    А  чому він втік з харкова а не захищає своє місто.краще десь відсидіти а потім бити себе в груди що він герой.

    Читач47 reply Тетяна Петрова

    Твої родичі чому втекли в Європу, а не допомогають країні, ЗСУ в тилу?
  • Chubaka

    В цій історії все прекрасно: віруюча людина, яка п'є і краде, влк, яка працює цілодобово, поліцейські, які затриманого везуть не у відділок, а в центр комплектування...

    Володя reply Chubaka

    Такі вони.Європейські цінності
  • Юрий

    А пити і красти чуже йому дозволяє Віра?

    Читач47 reply Юрий

    А читати навчитись важко? Він нічого не вкрав. Напився і тому така тупа поведінка, яка призвела до таких наслідків.

    Анна reply Юрий

    В нас пити і красти, багато хто може. А от йти на війну ( якої в нас, як з'ясовується немає) може не кожний. Не в всіх витримує психіка і здоров'я

    Юрий reply Анна

    Ясно п.Анна ви мабуть з одного осередка? Якщо для народу і держави треба, то як? Настоящі чоловіки бояться але зціпив зуби і йде бо розуміє якщо не він, то хто?

    Анна reply Юрий

    Пробачте, але не знаєш де і як краще: відсидіти чи на передову.  Це дуже важке питання. І в цьому винен не народ, а ті через кого люди втратили патріотизм...

    Юрий reply Анна

    Я з вами згоден. Саме дороге це діти, за них згоден сам піти аби зберегти їх життя. Патріотизм виховується в школі і вдома власним прикладом, власними думками, діями, а ще речами і діями високопосадовцями, якіх у нас багато крадіїв і зрадників. І немає в нас ні професійної поліції і судів. Котрі привикли тільки брати і нічого не давати. Від цього дуже сумно. Але ж треба і комусь захищати! Чому ваш син повинен захищати державу, а «віруючий» відсиджуватись десь в тилу і ігнорувати дії влади? І таких захисників цього упиря дуже багато бо самі такі боягузи!

    Читач62 reply Анна

    Ви маєте на увазі відсидіти і дочекатись бурятів, а далі..... думаю самі розумієте.

    Анна reply Юрий

    Я знаю як психіка "летить" на передовій...

    Анна reply Юрий

    В мене там саме дорожче -син
  • ....

    Той чоловік такий особливий, чи зараз всіх хто де попався в тцк везуть?

keyboard_arrow_up