Кам'янчанин побив сестру дружини. Його ув'язнили

Кам'янчанин побив сестру дружини. Його ув'язнили
Фото ілюстративне
  • Чоловік бив жінку кулаками в обличчя при малій дитині.

  • Його апеляцію суд відхилив.

У грудні 2021 року чоловік привіз малолітню доньку дружині. Та переїхала від нього до своєї сестри. Обидві жінки вийшли до воріт зустрічати дитину. Батько не поспішав відпускати руку доньки. Її тітка зробила з цього приводу зауваження – й у відповідь чоловік двічі вдарив її кулаком в обличчя. Медики виявили у жінки закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку та крововиливи. Про це повідомляє пресслужба Хмельницького апеляційного суду.

Суд першої інстанції покарав кам'янчанина трьома місяцями арешту. Його визнали винним у завданні легкого тілесного ушкодження, яке спричинило короткочасний розлад здоров`я потерпілої.

Обвинувачений не погодився з покаранням. Він просив апеляційний суд замінити його на інше, не пов’язане з позбавленням волі. Адже він щиро розкаявся, утримує трьох малолітніх дітей та літню особу.

Відео дня

Потерпіла жінка розповіла, що чоловіка вже карали за дрібне хуліганство й домашнє насильство. Його жертвами були її сестра – вже колишня дружина обвинуваченого – та її малі діти. Саме через це вони змушені були переїхати жити до неї.

У лютому цього року суд видав щодо нього обмежувальний припис info. Кривдник перебуває на обліку, як особа, що вчиняє домашнє насильство. Тому потерпіла впевнена – колишній чоловік її сестри отримав справедливе покарання.

Що вирішив апеляційний суд?

Хмельницький апеляційний суд погодився з рішенням місцевого суду.

«Не можуть бути задоволеними доводи обвинуваченого про необхідність призначення йому покарання у виді штрафу, оскільки він офіційно не працевлаштований, доказів про те, що він може сплатити такий штраф суду не надано», – пояснює суд.

Як ми вже інформували, кожна 5-та жінка в Україні стала жертвою домашнього насильства. Однак повідомила про це лише третина. Саме тому для жінок запустили додаток, завдяки якому можна буде швидко повідомити правоохоронців про домашнє насилля та отримати допомогу. Його презентували Перша леді Олена Зеленська та очільник Міністерства внутрішніх справ Денис Монастирський. 

Від початку повномасштабного вторгнення до Нацполіції надійшло 58 тисяч повідомлень про домашнє насильство. Понад 18 тисяч кривдників були поставлені на облік поліції.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up