Катували стареньку та вимагали гроші: на Хмельниччині засудили трьох чоловіків

Катували стареньку та вимагали гроші: на Хмельниччині засудили трьох чоловіків
  • Розбійники зв’язали літню жінку, побили та обікрали її.

  •  Їм призначили 13, 6 та 5 років ув’язнення.

Троє чоловіків ввірвалися до помешкання 80-річної жінки, щоб пограбувати. Вони зв’язали пенсіонерку, знущались з неї та вимагали гроші. Організатора нападу – 33-річного мешканця Рівненщини - засудили до 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Своєї вини він так і не визнав. 

Напад стався ввечері в одному із сіл Шепетівського району 24 грудня 2022 року. 

Троє чоловіків ввірвалися до помешкання 80-річної жінки і пограбували її. Вони зв’язали старенькій руки, зав’язали хусткою очі та, наносячи удари кулаками по тулубу і погрожуючи ножем, вимагали віддати заощадження. Не отримавши відповіді, злочинці самостійно відшукали схованку та забрали в пенсіонерки понад 130 тис грн, 200 євро та старенький телефон”, - розповіли в прокуратурі.

Відео дня

Коли чоловіки отримали все, що хотіли, вони залишили жінку лежати зв’язаною на підлозі та втекли. Лише під ранок старенька змогла врешті-решт звільнитись і викликати поліцію.

Суд визнав винним 33-річного мешканця Рівненської області у розбої, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану, поєднаного з проникненням у житло (ч. 4 ст. 187 КК України). Його засудили до 13 років позбавлення волі, з конфіскацією усього майна. Свою вину він так і не визнав.

Двох інших розбійників засуджено до 5 та 6 років позбавлення волі, з конфіскацією усього майна, окрім житла. Вони визнали вину та повернули пенсіонерці 90 тисяч гривень.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ira Irina

    А бабця не бідна була . Про це хтось знав , що злочинці знали до кого йти . Десь сусідці сказала що зібрала на чорний день , а сусідка видно передала далі так і всі взнали . Зара неможна нікому нічого казати , даже своїм .

keyboard_arrow_up