Матір оштрафували, бо її син прогуляв онлайн-уроки: деталі

Матір оштрафували, бо її син прогуляв онлайн-уроки: деталі

Жінці призначили 1 700 гривень штрафу. 

Це трапилось у Славуті. Правоохоронці Шепетівщини подали на місцеву мешканку до суду за неналежне виконання батьківських обов’язків. У судовому рішенні йдеться, що жінка утримує неповнолітніх дітей. Сама ж ніде не працює, не одружена. Впродовж останнього року вона двічі притягувалась до відповідальності за подібні правопорушення.

Довідка:
Стаття 184. Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей
Стаття 1. Ухилення батьків або осіб, які їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей — тягне за собою попередження або накладення штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Стаття 2. Ті самі дії, вчинені повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення, — тягнуть за собою накладення штрафу від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Її син впродовж майже всього місяця (з 2 по 26 вересня) не відвідував онлайн-заняття без поважних причин. Хлопець пропустив 120 дистанційних уроків. Це підтвердив директор школи та зазначено в журналі відвідуваності закладу. 

Оскільки мати хлопця вже двічі притягували до адмінвідповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків, то цього разу суд вирішив не обмежуватися та призначити їй штраф. 

Відео дня

Жінку оштрафували на 1 700 гривень. Крім того, горе-матір має сплатити 496 гривень судового збору. 

А ви підтримуєте рішення суду?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (41)
  • Виктория Низенко

    Безработной штраф Л-логично 🤬
  • Ульяна Злочевская

    Почалось...👿👹
  • Инуська Хмельницкая

    Всі на роботі, ціни захмарні, які штрафи?
  • Аліса Огінська

    Чому тоді школа не сплачує штраф, коли не підключає дитину на онлайн заняття?

keyboard_arrow_up