На Хмельниччині судили 29-річного ухилянта від мобілізації

На Хмельниччині судили 29-річного ухилянта від мобілізації
Фото ілюстративне
  • Чоловік отримав повістку про мобілізацію. 

  • Однак, до військової частини так і не з’явився. 

Мешканець села Куражин, що на Новоушиччині отримав повістку про мобілізацію. Чоловіку 29 років. Він — військовозобов’язаний.

Тож не дивно, що в період воєнного стану в Україні, перебуваючи на військовому обліку, отримав повістку про відправку до військової частини для проходження військової служби. Однак, він без поважних причин не з’явився на вказану дату і час на збір. Про це інформують в обласній прокуратурі. 

Тож місцеві прокурори звинуватили 29-річного кам’янчанина в ухиленні від призову на військову службу. А Новоушицький районний суд виніс вирок, в якому визнав винним обвинуваченого. Чоловіка засудили до покарання у вигляді 3 років позбавлення волі із встановленням випробувального терміну.

Відео дня
Довідка:
Стаття 336. Ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період, на військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період
Ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період, на військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період — карається позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років.

Нагадаємо, на Кам’янеччині судитимуть ще одного ухилянта із села Антонівка, що на Дунаєвеччині. 27-річний чоловік також не з’явився на збір до військової частини. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (9)
  • Михайло Маринюк

    Чому не судити прокурорів і судів які во врем'я вони строяця .
  • Alla Berezuk

    А хто його знає чи ВІДКРИЄ ПРОВАДЖЕННЯ  ЄСПЛ , можливість є оскаржити примусову мобілізацію згідно мабуть і Ст 60 Конституції , ніхто не зобов‘язаний виконувати злочиний наказ(  якщо будучи військовим відмовитись вбивати людей, ( можна поспорити : ВБИВСТВО ЦЕ ЗЛОЧИН УМИСНИЙ ЧИ Є ЗА НЕОБХІДНІСТЬЮ , , всерівно злочин ,

    (  НЕ ВИКЛЮЧЕННЯ ДЛЯ ВІЙНИ ПАТРІОТИЗМ
  • Балушов Андрей

    Не ведіться на цей вкид зайдіть на сайт реєстру судових рішен там немвє нічого подібного і бути не може, ТЦК та СП це приватна юридична контора яка може лише контрактників наймати і все! Воєнкоматів немає з 2007 року як і комісарів! Виписують на лоха підписався пиийшов а вже там тоді впарюють контракт! Якщо ви відмовитесь підписувати нікуда вас ніхто не відправить! Поки ви контракт не підписали ви нікому нічого не винні!

    Владимир Русак reply Балушов Андрей

    Причому тут контракт? Зараз іде загальна мобілізація, якій підлягають військовозобов'язані віком від 27 до 60 років.

    Dmytro Tryfonenko reply Балушов Андрей

    100% Вони прохавали що Юрій Іванович та Багнет розказує правду хто що, от і закидають що залякати.До того стаття фуфлижна так як нема посилання на судове рішення, тільки одні мешканці....
  • Наталия Жерко

    Получають премии козли ,а людей у пекло видправляють.

keyboard_arrow_up