Міняли авто і кидали покупців: як працювала схема у Хмельницькому

Міняли авто і кидали покупців: як працювала схема у Хмельницькому
Фото зі сторінки прокуратури Хмельницької області

Злочинці працювали за схемою легалізації транспортних засобів. Все провертали дуже швидко. 

В обласному центрі працювала злочинна група, яка наживалась на автівках та грошах довірливих громадян. 

Зловмисники створили цілу злочинну схему легалізації автомобілів, якими вони заволодівали незаконним шляхом. Четверо порушників, шляхом обману та махінацій з документами, забирали машини та документи на авто. 

Так, злочинці на чолі з 34-річним організатором підшукували собі жертв серед автолюбителів, які бажали обміняти власний автомобіль з певною доплатою на новіший чи дорожчий.

Відео дня

— Злочинна схема полягала в тому, що у потерпілого забирали його транспортний засіб, брали з нього доплату (в середньому кілька тисяч доларів) і передавали йому обумовлений автомобіль, але «проблемний» — з перебитими номерами, підробленими документами, у заставі, під арештом або ж придбаний у кредит і ще не виплачений, — пояснюють в поліції

Звісно, що новий власник навіть не здогадувався про таку темну історію “нової” автівки. Все це з’ясовувалося лише через кілька днів, коли щасливий покупець йшов до державних установ, аби переоформити покупку на себе.

Якраз цього невеликого проміжку часу зловмисникам цілком вистачало для того, аби швидко переоформити автомобіль потерпілого на третіх осіб та перепродати його.

Слідчі уже зафіксували 6 фактів таких кримінальних правопорушень, які вчинила злочинна четвірка. Вони завдали шкоди потерпілим на суму понад 800 тисяч гривень.

Наразі усім членам угруповання оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених цілою низкою статей Кримінального кодексу України, а саме:

Розслідування ще триває. Правоохоронці вирішують питання щодо направлення кримінального провадження на розгляд суду.

Довідково: санкції інкримінованих статей передбачають декілька альтернативних видів покарання, найсуворіше з яких — позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Gala Alina

    На війну бидло
  • viktor

    Ну і коли ці мусора пвоіх подельників відпустять
  • Олег Фротман

    Поліція схему і організували
  • Яків Мазур

    Схема стара, але ХТО допомогам швиденько переоформляти в поліції?

    ЧитачЧитачів reply Яків Мазур

    Кругом є свої люди. Хоча і біля МРЕО скільки рішал крутиться, що офіційні органи могли би і не знати. Але навряд...

keyboard_arrow_up