На Хмельниччині слідчий вимагав 2 тисячі доларів за «вирішення питання». Його судитимуть

На Хмельниччині слідчий вимагав 2 тисячі доларів за «вирішення питання». Його судитимуть

 

  • Старший слідчий районного управління поліції вимагав у матері підозрюваного у кримінальному злочині хабар.

  • Яке покарання йому загрожує?

Старший слідчий спеціальної поліції вимагав у матері підозрюваного у кримінальному злочині хабар.

За 2 тисячі доларів США він пообіцяв посприяти ненакладенню арешту на частку квартири, якою володіє її син. Саме там жінка і проживає. Підозрюваний також зобов'язувався  допомогти з відчуженням цієї частки у власника. Це дозволило б  уникнути подальшої її конфіскації у випадку засудження сина.

Слідчого затримали у березні цього року після одержання другої частини неправомірної вигоди. Про це сьогодні, 7 липня,  повідомила пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

Відео дня

Досудове розслідування здійснювалось слідчими Територіального управління ДБР info у місті Хмельницькому та співробітниками департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції..

Довідка

За одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з її вимаганням, вчинене повторно, зловмиснику загрожує ув'язнення на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Читайте також:

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Юрій Гудок

    Штраф. За корупційні злочини в  Україні чомусь дають штраф. От якби вкрав телефон чи щось подібне то сидів би.

keyboard_arrow_up