На підприємстві, яке постачає м’ясо до шкіл та лікарень, знайшли стафілокок і кишкову паличку

На підприємстві, яке постачає м’ясо до шкіл та лікарень, знайшли стафілокок і кишкову паличку
Тут і далі фото бійні з сайту Управління Держпродспоживслужби у Хмельницькій області

Крім того, на бійні проводився забій неідентифікованих тварин та без відповідних ветдокументів.

Приватне підприємство “Агропродукт” знаходиться в селі Грузевиця Хмельницького району. Бійня є постачальником м’яса до шкіл, садочків та лікарень міста. Купівля здійснюється за результатами проведених тендерів. Про це повідомляють в Управлінні Держпродспоживслужби області

Днями ветеринарний лікар здійснював черговий державний нагляд на м’ясопереробному підприємстві. В результаті перевірки ветеринар виявив значні порушення загальних гігієнічних вимог щодо поводження з харчовими продуктами.

Так, за результатами лабораторних досліджень у змивах з поверхонь, що контактують з харчовими продуктами виявлено коагулазопозитивний стафілокок та бактерії групи кишкової палички. Разом з тим, “Агропродукт” є постачальником м’ясної продукції до харчоблоків освітніх та медичних закладів міста Хмельницького.

Відео дня

“Зазначені порушення можуть призвести до виникнення харчових отруєнь, створюють загрозу життю та здоров’ю громадян, а особливо під загрозою вразливі верстви населення – діти та особи, які перебувають на лікуванні”, — додають у Держпродспоживслужбі. 

Також на підприємстві проводився забій неідентифікованих тварин та без наявних супровідних ветеринарних документів. Наразі діяльність бійні призупинена.

За порушення встановлених законодавством гігієнічних вимог на юридичних осіб підприємства можуть накласти штраф у розмірі 65 тисяч гривень, на фізичних осіб – підприємців – у розмірі 39 тисяч гривень. 

Читайте також: Міськрада хоче продати будівлю-пам’ятку

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (36)
  • Yadviga Sikorska

    От нехай та фірма сама і жере тото мясо!
  • Анатолий Юрченко

    Не штрафи потрібні....а судити...( з позбавленням майна) люди в лікарні попадають!!! А їм штраф...маразм!!!
  • Василь Зозуля

    Напевно з'явився конкурент.
  • Вова Площинский

    Купляю тiльки мясо промив тай усе А тi хто купляє фарш а що ви собi уявляли по таких цiнах

keyboard_arrow_up