Хабар в 2,5 мільйони $: суд звільнив з-під варти ексмера Кам’янця

Хабар в 2,5 мільйони $: суд звільнив з-під варти ексмера Кам’янця
Фото з сайту "Судовий репортер"
  • Олександр Мазурчак вийшов з-під варти під особисте зобов’язання. 
  • 63-річного чоловіка підозрюють в отриманні хабара в 2,5 мільйони доларів.

Минулого тижня, 9 червня, СБУ спіймала керівників однієї з партій на вимаганні коштів за включення особи до виборчого списку та «підтримку» її політичної кар’єри. Одним із підозрюваних у справі є Олександр Мазурчак - колишній мер Кам'янця-Подільського. Сума хабара становила 2,5 мільйона доларів США. Сума першого траншу становила 50 тисяч доларів. Правоохоронці затримали зловмисників «на гарячому», під час передачі цих коштів. Детальніше про це можна дізнатися за посиланням.

Майже тиждень 63-річний голова виконкому партії «Наш край» Олександр Мазурчак перебував під вартою. 14 червня Печерський райсуд Києва обрав запобіжні заходи Мазурчаку та керівнику Вінницького обласного осередку партії Валентину Телегузову. Останнього відпустили під особисте зобов’язання, застерігаючи від спілкування з іншим фігурантом справи та свідками. Йому також обмежили виїзд з країни. Про це повідомляють на сайті "Судовий репортер". 

Для Олександра Мазурчака прокурори поросили заставу в 36 мільйонів. Мотивували тим, що це приблизно половина суми, яку Мазурчак нібито намагався отримати у змові з Телегузовим. Адвокати назвали цю суму непомірною. 

Відео дня

“Ще на початку засідання він (Мазурчак - авт.) поскаржився на поганий стан здоров’я, онкозахворювання. В умовах СІЗО не можливо вживати ліки, які мають зберігатися при визначеній температурі, а також дотримуватися особистої гігієни, оскільки арештантам пропонується помитися лише раз на тиждень. Підозрюваний розповів, що частину легень в нього вирізано, тому в камері, де в’язні палять, йому тяжко дихати. Зі слів Мазурчака, якось під час візиту до слідчого йому стало зле і доводилося викликати швидку. Політик просив відпустити його під особисте зобов’язання, кажучи, що не тікатиме, адже на карту поставлено честь партії і його власну”, - повідомляє Судовий репортер. 

Суддя Печерського суду вирішив звільнити ексмера Кам’янця під особисте зобов’язання.

“Після виходу із нарадчої кімнати суддя Вовк зачитав, що звільняє Мазурчака під особисте зобов’язання. Поки зачитано лише короткий текст ухвали і невідомо, на що зважив суддя: обґрунтованість підозри, можливі процедурні порушення при врученні підозри, чи вважав неможливим тримати підозрюваного в СІЗО за станом здоров’я. Захист натомість каже, що за наступні місяці готовий зібрати докази невинуватості підозрюваного”, - зазначає “Судовий репортер”. 

Хто такий Олександр Мазурчак

Олександр Мазурчак починав кар’єру на державній службі в кінці 90-х - на початку 2000-х депутатом і мером Кам’янця-Подільського Хмельницької області. У грудні 2007 року він став заступником міністра з питань житлово-комунального господарства, а в 2010-му — заступником голови Київської міськдержадміністрації, а в грудні 2013-го — головою Печерської РДА. У 2014-му разом Олександр Мазурчак разом з іще п’ятьма вихідцями з Партії регіонів заснували партію «Наш край».

Довідково, партія «Наш край» — прросійська політична партія в Україні, створена переважно з вихідців закритої проросійської Партії регіонів. Юридично партію зареєстровано 23 серпня 2011 року під назвою «Блокова партія», однак де-факто вона з'явилася 2014 року, коли частина ексрегіоналів створила нову партію, перейменувавши «Блокову партію» на «Наш край». Співзасновниками партії виступили Олександр Мазурчак, Юрій Гранатуров, Олександр Фельдман, Антон Кіссе та Сергій Кальцев, які до подій Революції гідності були членами Партії регіонів. 

Тут і далі фото з сайту "Судовий репортер"

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • І Франко

    Засудити бандита -ірода-шлепера на довічно.     'В усіх бандитів казнокрадів як не срачка то пердячко,  чи то пронос чи буба  в злодійковаті башці - одним словом - герої . В іншому разі оголосити героєм АТО або ветераном боротьби за незалежність та відпустити додому з коштами з врученням ордена ім ..Святого Архангела!
  • Юрій Гудок

    Виправдають.
  • ЧитачЧитачів

    Оправдають і зроблять невинним. Суддя Вовк вже скількох відпустив.

keyboard_arrow_up