На Кам’янеччині розорали старе єврейське кладовище

На Кам’янеччині розорали старе єврейське кладовище
Фото зі сторінки Об'днаної єврейської общини України у Telegram
  • Найстаріші поховання на кладовищі датуються принаймні 1840 роком.

У селі Китайгород Кам’янець-Подільського району місцеві мешканці перетворили на город старе єврейське кладовище. Про це вчора, 7 грудня, у своєму Telegram-каналі повідомила Об’єднана єврейська община України. Як зазначається, до організації звернувся місцевий мешканець. Він повідомив, що власники будинку поряд із кладовищем перемістили надмогильні камені в куток, а на решті території розвели город.

За даними ОЄОУ, земля, на якій розташоване кладовище, не приватизована та перебуває у власності громади. Станом на 2019 рік залишалося 40 надмогильних каменів, найстаріший з яких принаймні 1840 року.

У зв’язку з цими подіями поліція відкрила кримінальне провадження за частиною 1 статті 197-1 («Самовільне зайняття земельної ділянки, яким завдано значної шкоди її законному володільцю або власнику»). У разі встановлення факту наруги над могилами або пошкодження надгробків буде відкрите ще одне провадження — за статтею 297 («Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого»). Про це повідомили на сторінці відомства у Facebook.

Відео дня

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up