На Кам’янецькій затримали хмельничанина з пакунком амфетаміну

На Кам’янецькій затримали хмельничанина з пакунком амфетаміну
Фото: ГУ НП у Хмельницькій області

Зловмиснику загрожує до трьох років в’язниці. 

Це трапилось 19 жовтня. В обласному центрі по вулиці Кам’янецькій працівники управління боротьби з наркозлочинністю затримали чоловіка, повідомляють в поліції. 

В нього був пакет з порошкоподібною речовиною. Експертиза показала, що це синтетичний наркотик амфетамін у великих розмірах.

Зловмисником виявився 38-річний хмельничанин, який раніше уже притягувався до кримінальної відповідальності. Слідчі вже оголосили чоловіку про підозру у вчиненні кримінального правопорушення info. За зберігання синтетичних наркотиків чоловіку може загрожувати до трьох років ув’язнення.

Відео дня

Чим небезпечний амфетамін

Довідка:
Амфетамін — це один з сильнодіючих наркотиків, найчастіше вживаних для отримання позитивних емоцій і відмови від реальності. Навіть невелика доза фена тягне за собою появу почуття впевненості в собі, підвищення енергії, бадьорості, відчуття, що «море по коліно».

Його дія на нервову систему практично миттєва, звикання – швидке і сильне, а процес позбавлення від залежності – складний і довгий.

Навіть короткочасний прийом фена викликає незворотні процеси в нервовій системі. Фен негативно впливає і на стан серцево-судинної системи. Любителі фена, частіше ніж залежні від інших наркотиків, помирають від серцевого нападу.

Фен провокує вимивання кальцію з організму. Що тягне за собою швидке руйнування кісткової тканини. Страждають зуби, волосся, нігті, руйнуються кістки. Тривале вживання амфетаміну тягне порушення імунної системи, розвиток хвороб нирок і сечостатевої системи.

Прийом фена під час вагітності призводить до загальмування розвитку плода. Виникає гальмування розвитку центральної нервової системи дитини, його кінцівок, внутрішніх органів. Результат – величезна кількість викиднів і мертвонароджених дітей. 

Після тривалого прийому в дорослого на передній план виступають інші симптоми:

У ситуації сильного занепаду або виснаження люди часто приймають велику дозу, і це може спровокувати летальний результат.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Таня Сонг

    Жаль , что у нас работает программа по наркоманам. Что делается по Львовскому шоссе , это ужас. А никто не контролирует. А зря. Своим равнодушием , мы только помогаем в развитии этого бардака.
  • Зина Алексюк

    Кончене.   Тільки.   Ще.  Нехватає.   Цього

keyboard_arrow_up