Нарубали на 4 мільйони. На Хмельниччині судитимуть «чорних» лісорубів

Нарубали на 4 мільйони. На Хмельниччині судитимуть «чорних» лісорубів
  • Схему незаконної вирубки організували на Кам’янеччині.

  • До неї залучили лісівника та начальника підрозділу дорожньої служби.

Мешканець Кам’янець-Подільського району створив організовану групу, яка займалася незаконною вирубкою дерев. До цього були залучені, зокрема, керівник підрозділу однієї з дорожніх служб, а також лісник. Чоловіків спіймали на гарячому 31 травня минулого року. Про це сьогодні, 26 січня, повідомляють на сайті поліції Хмельницької області.

Як зазначають правоохоронці, підозрювані купували спеціальне обладнання, вирубували дерева, вивозили та продавали їх. Вирубку проводили на території національного парку «Подільські Товтри», Кам’янець-Подільського лісгоспу та вздовж регіональної дороги на Кам’янеччині.

В рамках розслідування поліцейські провели 14 обшуків у місцях проживання підозрюваних, їхніх авто та місцях вирубки. Вилучили спеціальне обладнання, деревину, гроші та «чорнові» записи. За інформацією правоохоронців, згадані вище лісник та дорожник отримували гроші за кожен вихід лісорубів на місце вирубки. Натомість службовці не повідомляли про це поліцію.

Відео дня

Досудове розслідування за цією справою завершили та направили до суду обвинувальні акти за частиною 3 статті 28, частиною 4 статті 246 (вчинення організованою групою незаконної порубки, перевезення, зберігання та збуту деревини) та частиною 2 статті 364 (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Яна Велинская

    На нары ублюдков!

    На 4 миллиона пусть посадят деревья!!!!!

keyboard_arrow_up