Невідомі напали на депутата Волочиської міськради. Чоловік у лікарні

Невідомі напали на депутата Волочиської міськради. Чоловік у лікарні
  • На 73-річного чоловіка напали і побили на власному подвір’ї.
  • Мова йде про Леоніда Байду – депутата Волочиської міської ради і приватного підприємця.
  • Розповідаємо, що відомо про інцидент і які версії озвучують рідні.

Вечір, 8 березня. На подвір’я до депутата Леоніда Байди вдерся невідомий. Сталося це в селі Користова, що на території Волочиської міської громади. 

Чоловіка жорстоко побили. Рідні кажуть, з відчиненого будинку нападник не виніс нічого. Тому припускають, що це була «помста» або «попередження». 

Наразі Леонід Байда знаходиться в лікарні. В якому він стані та яку версію побиття озвучують рідні? Розповідаємо подробиці.

Відео дня

Застосував балончик і бив по голові

Того вечора 73-річний Леонід Байда був вдома сам. Його донька Алла розповідає журналістці vsim.ua, розмовляли з ним по телефону за кілька хвилин до інциденту.  

– Це був вечір. Біля хати було темно, батько включив світло лише в літній кухні. В нас крайня хата. Сусіди – з іншого боку, з протилежного – городи. Все сталося на подвір’ї, - каже Алла Байда і додає:

 – Батько не знав ту людину, яка напала. Він вискочив зненацька, вдарив його кулаком в обличчя і бризнув з балончика. Батько пробував чинити опір. Вони трохи відійшли з того місця, а далі невідомий бив його по голові, – каже Алла Байда. 

Зі слів Леоніда Байди, будинок був відчинений. Мовляв, нападник не мав ціль пограбувати. 

Наразі близько тижня постраждалий у лікарні. Як додає донька, в нього були розсічення і синці. Лікарі наклали шви на потиличній ділянці голови. Чоловік поступово одужує. 

Яка версія рідних?

Леонід Байда, як і його донька Алла, є депутатами Волочиської міської ради. Наразі рідні не можуть озвучувати повністю всі деталі й версії, аби не зашкодити слідству.

Однак мають припущення, що напад був пов’язаний саме з професійною діяльністю батька. 

Зокрема, 7 березня, проходила сесія Волочиської міської ради. На ній депутат не вперше озвучив питання про роботи, які ведуться на виїзді з міста. Це ж питання він піднімав і напередодні – під час погоджувальної ради 6 березня. На ній була присутня і Алла Байда, донька і депутатка. 

– Зі слів батька, він піднімав теж саме питання і на сесії. В нас ведуться незрозумілі роботи на виїзді з Волочиська в напрямку села Бочківці. Там було закинуте сміттєзвалище. Зараз туди зігнали багато техніки. Зрозуміло, що ведуться якісь роботи. Це є земля комунальної власності. Мають бути відповідні папери, дозволи. Ми як депутати точно нічого не відводили, – пояснює Алла Байда. 

Що відомо про депутата?

Леонід Байда є депутатом міської ради. За словами рідних, має активну політичну і громадянську позицію. Чоловік є приватним підприємцем. Працює в компанії, яка займається технічним наглядом за будівництвом. 

Про це йдеться і в системі Опендатабот. Згідно з цими даними,  діяльність компанії у сфері інжинірингу, геології та геодезії, надання послуг технічного консультування в цих сферах.

Окрім цього, як розповіла Алла Байда, батько також займався відбудовою Херсонщини. Мова йде про звільнене з окупації село Високопілля, до відновлення якого долучилась Хмельницьке область. Як долають рідні, невдовзі Леонід Миколайович збирався від'їжджати на Схід будувати оборонні споруди. 

Що кажуть в поліції?

Журналістка vsim.ua звернулась за коментарем з приводу інциденту. 

Інспектор з комунікації Хмельницького районного управління поліції Віра Мазур повідомила, що було відкрите кримінальне провадження за статтею 125 Кримінального кодексу України (Умисне легке тілесне ушкодження).

Наразі триває досудове розслідування. 

Ми слідкуватимемо за перебігом справи. Дізнавайтесь подробиці на нашому сайті. 

Читайте також:

Що відомо про чоловіка, який побив військового на проспекті Миру

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (11)
  • Antio Corupti

    І що там хто мудрує на сміттєзвалищі, лабазючок?
  • Читач29

    Я сего вуйка не знав, не знаю  і знати не бажаю. )))) Мабуть товариш заробив по щам інакше б не віддубасили.  ))))
  • За коментар шановні напевно з віскомата прийдуть, Волочиську така наука
  • Андрій Гришнюк

    Цікаво, за що ж помста? ...

keyboard_arrow_up