Що відомо про чоловіка, який побив військового на проспекті Миру

Що відомо про чоловіка, який побив військового на проспекті Миру
  • Чоловіку – 29 років.

  • Раніше він вже притягувався до кримінальної відповідальності за розбій.

  • Розповідаємо детальніше, що про нього відомо.

У суботу, 2 березня, соцмережі сколихнуло відео інциденту на проспекті Миру. Там невідомий у цивільному побив чоловіка у військовій формі. У коментарях місцеві стали розповідати, що військовий саме приїхав у відпустку. 

Вже наступного дня активісти знайшли того, хто махав кулаками. Він на відео вибачився перед всіма військовослужбовцями. Що відомо про цього чоловіка, дізнавайтеся далі.

Дрібне хуліганство і розбій на Молодіжній

Як стало відомо журналістам vsim.ua з власних джерел, чоловіка у цивільному звати Володимир Р. (прізвище відомо редакції). Закінчив НВК №6 на Молодіжній. Йому 29 років. Не одноразово фігурував у бійках чи хуліганстві. За що притягувався як до адміністративної, так і до кримінальної відповідальності.

Відео дня

Зокрема – у Єдиному державному реєстрі судових рішень є 7 проваджень відносно хмельничанина за статтею 173 КУпАП (Дрібне хуліганство).  В одному з них йдеться, що в грудні 2022-го, ввечері, він перебував в під’їзді будинку й висловлювався там нецензурною лайкою. У документі йдеться, що цим він порушив громадський порядок та спокій громадян.

Вже за кілька днів після цього Володимир Рибак пошкодив двері однієї з квартир та кидав каміння у скло вікон. В результаті – це провадження закрили, у зв’язку з закінченням строків накладання адміністративного стягнення. 

Крім того, Рибак фігурував і в кримінальних справах. Його судили за розбій. 

Це сталося у листопаді 2016-го, біля магазину “Гурман” на Молодіжній. Там одни чоловік образливо висловився щодо Володимира Рибака та його матері. Тож той завдав йому удар в око. Через отримані травми – він втратив зір. Як йдеться в реєстрі, це відноситься до тяжких тілесних ушкоджень як такі, що потягли інший розлад здоров`я, поєднаний зі стійкою втратою працездатності не менше ніж на одну третину.

Після удару, Рибак викрав у чоловіка мобільний телефон «SamsungGalaxyJ5», паспорт, ідентифікаційний код та шкіряний гаманець з банківськими картками. Загалом вартість майна, яке він викрав, становила 1 733, 63 гривні.

Сам обвинувачений розповів, що того дня побачив свого сусіда. Він тоді розпивав алкогольні напої. Мовляв, і йому запропонував випити. На що отримав від Володимира відмову. Тоді чоловік образливо висловився щодо нього та матері, назвавши її “алкоголічкою”. Тоді ж Рибак завдав йому удару. 

Володимира Рибак суд визнав винним. Йому було призначено покарання у вигляді 6 років і 6 місяців. Проте, було взяти до уваги час його попереднього ув’язнення, з 18 листопада 2016 року до 25 березня 2020 року.

Із розрахунку один день попереднього ув’язнення за два дні позбавлення волі, суд вважав, що він повністю відбув покарання. Тож його звільнили з-під варти. На користь потерпілого з Рибака стягнули  3 417, 83 гривні за заподіяні збитки. Та 100 тисяч гривень за моральну шкоду. 

У Facebook є профіль Володимира Рибака. На головній світлині якого він у військовій формі. А в інформації стосовно нього йдеться про роботу в ЗСУ. 

Чим закінчилося побиття військового на проспекті Миру

У поліції повідомили, що учасників конфлікту встановили та поспілкувалися з усіма, хто був на місці події. А саме – на проспекті Миру, вночі, 2 березня.

Так, інцидент виник між військовослужбовцем та його знайомим, який також є військовим. Суперечка призвела до бійки. У звʼязку з цим в поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 296 ККУ (Хуліганство) та розпочали розслідування.

Проте потерпілий від написання заяви за фактом побиття відмовився, пояснивши, що претензій ні до кого не має. Інша сторона також принесла свої вибачення, - зазначили в поліції. 

Читайте також: «Продавав на толкучці каву». У Хмельницькому попрощалися з 51-річним Олександром Янковським

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

keyboard_arrow_up