Охоронець собору на Володимирській радів детонації в Грузевиці. Його судили

Охоронець собору на Володимирській радів детонації в Грузевиці. Його судили
Колаж vsim.ua
  • Чоловік в присутності інших заперечував війну та закликав підтримати росію. 

  • Він розказував, що снаряди, які були в сховищах в Грузевиці, мали потім використати по жителях Донбасу та Криму. 

Ще в середині червня СБУ оголосила про підозру двом вірянам УПЦ. Один з них — колишній охоронець Свято-Покровського кафедрального собору, що знаходиться на Володимирській. Йому 61 рік і він уродженець Молдови, але має українське громадянство.  Раніше відбував покарання за тяжкі злочини. 

Ще 17 травня на території собору в присутності натовпу людей чоловік заперечував, що росія напала на Україну і веде війну та закликав підтримати рф. 

Очевидці записали на відео як він говорить, що росія прийшла захищати Донбас, а здійснений 13 травня ракетний обстріл Грузевиці та детонація вибухівки є “позитивним фактором”. Бо начебто ті снаряди, які були в сховищах, мали б використати проти жителів окупованих територій Луганської і Донецької областей та Криму. Також він закликав підтримати російських військових, йдеться у вироку суду. 

Відео дня

За результатами судово-психіатричної експертизи, обвинувачений не має психічних захворювань і чітко усвідомлює свої слова та дії. 

19 червня колишній охоронець уклав угоду із прокурором про визнання винуватості та “щиро розкаявся”. 7 липня його судили за колабораціонізм. Суд визнав чоловіка винним і згідно угоди призначив йому покарання – на 10 років йому заборонили обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (13)
  • Читач88

    У нас немае кому розміновувати поля.

    Думаю з такою посадою він гідно впорається

    Слава Україні!
  • VG Black Monk

    Суддю разом з ним до стінки!
  • Андрій Гулеватий

    Треба лишати громадянства і депортувати з країни. Хай живе собі щасливо, але подалі від країни, що так не любить
  • ЧитачЧитачів

    Пораненому військовому який не зміг працювати у резерві військової частини дають 5 років а колаборанту заборону обіймати посади, яких в нього і так ніколи не буде...

    Надіюсь, після нашої Перемоги, військові Герої будуть робити свій суд таким суддям.

keyboard_arrow_up