Побиття військового, зникнення й розшук: іподиякон УПЦ (мп) Ігор Слободян записав відеозвернення

Побиття військового, зникнення й розшук: іподиякон УПЦ (мп)  Ігор Слободян записав відеозвернення
Скрин з відео
  • Іподиякон Свято-Покровського кафедрального собору записав власну версію подій 2 квітня та наголосив, що у безпечному місці, бо боїться за своє життя.

Іподиякон УПЦ (мп) Ігор Слободян, якого поліція оголосила в розшук після побиття колишнього військового Артура Ананьєва у Свято-Покровському кафедральному соборі Хмельницького, записав «відеозвернення до небайдужих». Відео опублікував на своїй сторінці в соцмережах. У ньому виклав свою версію події в соборі «моспатріархату».

«В неділю, 2 квітня 2023 року, на богослужінні, перед початком читання Святого Єванглія Артур Ананьєв підбіг до кафедри, яка стоїть по центру храму, і облив водою отця-протодиякона Ростислава, - зазначив. - На це ніяк не відреагувалося, тому що звикли за останній час до подібних провокацій. Після чого він не зупинився. Пригнувши на кафедру, скинув отця-протидиякона, розірвавши церковний одяг, в результаті чого на підлогу впало Святе Євангліє. Ми з прихожанами відтягли Артура Ананьєва в бік храму і, оцінивши цю ситуацію, як зрив богослужіння, відразу ж попросили викликати поліцію. З криками та погрозами він пробував втікти. І щоб запобігти саме втечі, я утримав його до приїзду поліції, де він ніяк не міг заспокоїтися і ображав всіх свідків цього випадку».

Ігор Слободян запевнив, що на відеореєстраторах поліцейських видно, що Артур Ананьєв «був цілий і неушкоджений», «надалі хамив та ображав там свідків».

Відео дня

Дізнавшись, що мер Хмельницького Олександр Симчишин вимагає звільнити працівників поліції за те, що вони склали адмінпротокол на Артура Ананьєва, Слободян вирішив звернутися до «керівництва Міністерства внутрішніх справ України у Хмельницькій області».

«Прошу керівництво Міністерства внутрішніх справ України у Хмельницькій області захистити мої права як громадянина України, позбавити від незаконних переслідувань, і захистити самих працівників поліції, - акцентував. - Тому що на даний момент знаю, що поліція відмовляється допитувати свідків по даній справі. І дивлячись на все це, що відбувається в суспільстві, не можу рахувати себе захищеним законом і, побоюючись за своє життя, і за життя своїх рідних, знаходжусь в безпечному місці. Як тільки адвокат повідомить мене, що моєму здоров’ю та життю нічого не загрожує, тоді відразу з’явлюсь для дачі свідчень».

Відео інциденту в храмі 2 квітня опублікував у соцмережах і депутат Хмельницької обласної ради Віктор Бурлик.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (33)
  • Свєта Балій

    Сказочний дов,,,,б
  • Ольга Бєлікова

    Гнида москальська.
  • Альона Ємець

    Було б справедливо ,якби за всіма військовими,особливо після бойового поранення,інвалідів так влада і всі небайдужі  опікалася ,як за "побитим" в церкві!
  • Екатерина Марчук

    Бреше як дише

keyboard_arrow_up