Поліція підозрює, що Волочиська лікарня переплатила за генератор більше 200 тисяч: деталі

Поліція підозрює, що Волочиська лікарня переплатила за генератор більше 200 тисяч: деталі
Фото ілюстративне
  • Комунальний заклад підозрюють у розтраті коштів на купівлю генератора. 

  • Наразі поліція проводить розслідування. Дізнавайтесь подробиці. 

Правоохоронці підозрюють комунальне підприємство у Волочиську в розтраті коштів. Йдеться про більш, ніж 200 тисяч гривень. Розповідаємо деталі справи. 

Місцевий слідчий надіслав до суду клопотання. Він просив дозволу на проведення огляду території та приміщень Волочиської багатопрофільної лікарні. Правоохоронець вказав, він підозрює, що медзаклад переплатив більше 200 тисяч гривень під час закупівлі генератора. Про це йдеться в ухвалі Волочиського районного суду.

Слідчий зазначив, під час моніторингу закупівель на сайті «PROZORRO» він побачив, що в березні 2021 року лікарня придбала генератор виробника Dalgakiran моделі DJ263BD за 993 950 гривень. 

Відео дня
Фото моделі з сайту виробника

Але згідно інформаційної довідки Хмельницької торгово-промислової палати від 27 грудня 2022 року вартість такого генератора на грудень минулого року становила 797 138 гривень.

Окрім того, згідно тієї ж довідки, індекс інфляції з березня 2021 року (з часу придбання генератора) по грудень 2022 року становить 135,188%. 

— За таких обставин, в діях посадових осіб «Волочиської багатопрофільної лікарні» та товариства «Далгакаріан компресор Україна» вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), — йдеться в ухвалі. 

Наразі дизельний генератор розташований на території лікарні. Але аби встановити його ринкову вартість, необхідно провести судову товарознавчу експертизу та огляд генератора. Тож слідчий просив у суду дозвіл це зробити. 

Суд надав згоду на проведення огляду території та приміщень Волочиської багатопрофільної лікарні. Правоохоронець може оглянути генератор до 12 лютого. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Юрий Белоусов

    підприємство купило через публічний сайт закупівель «PROZORRO»
    яким чином можна купити дешевше, якщо ніхто менше не запропонував?
    підприємство купило майно за кошти, які заробило. які питання?
    після огляду може бути накладено арешт із забороною на використання
  • Svitlana Savytska

    І війна нічому не навчила. Наших людей не переламати ні бідою, ні стражданнями!
  • Валерій Світельський

    Переплатила, так переплатила.
    Це ж тільки раз.
    А ми в магазинах і аптеках щодня переплачуєм.
    І ніхто гвалту не підіймає.
  • Рита Титаренко

    Все можливо! Ми вже всі до таких сповіщень звикли! Якщо, в верхах всі 30 років незалежності на мілліарди таке робиться, то що казати про нижні ланкі?

keyboard_arrow_up