Полковника з Хмельниччини підозрюють у розтраті 650 тисяч гривень

Полковника з Хмельниччини підозрюють у розтраті 650 тисяч гривень
Фото Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону
  • Військовий уклав договір із підприємством, яке мало відремонтувати паркан військової частини. 

  • Сума складала 3 мільйони гривень, з яких 650 тисяч були лише за роботу. 

  • Огорожу не відремонтували, а полковник потрапив під слідство. 

На Хмельниччині полковнику військового формування повідомили про підозру за розтрату більше 650 000 гривень бюджетних коштів. Про це повідомили у Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Західного регіону. 

За даними слідства, ще в грудні 2020 року полковник уклав із підприємством договір про виконання будівельно-монтажних робіт. Згідно документу у військовій частині потрібно було зробити реконструкцію огорожі.

Але полковник сфабрикував дані у актах приймання виконаних робіт та без технічного нагляду передав папери до фінансово-економічної служби військової частини. Звідти зробили перерахунок підприємству більше 3 мільйонів гривень бюджетних коштів, з яких майже 650 тисяч гривень були за роботи, які не виконали.

Відео дня

Наразі 45-річному командиру підрозділу військового формування оголосили підозру за фактом розтрати чужого майна шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчиненого за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах та складенні і видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України).

Йому вже обрали запобіжний захід та відсторонили від виконання службових обов’язків. Нині правоохоронці перевіряють причетність до злочину інших осіб.

Санкція статті передбачає від 7 до 12 років ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскацією майна.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Альона

    А де прізвище, фото? Щоб всі бачили цього шакала. Родину його знали. Чи як звичайно, привласнив 600 тисяч, а застава 42 тис.
  • Vladimir T

    От прикопались до початківця в ...

    Інші і бізьше крадуть...під покадом, що щось роблять чи будують... і, що керівництву і поліцаям... пофіг напевно саме керіаництво іхнє в долі... Хто при владі... то одні крадуть, а інші замилюють справи, а поліцаї... це все ,не бачать))),  бо самі такі ,,система,,, :ти не бачиш мене, а я прикрию... тебе. Ну от і подумайте при якій владі і в які часи було більше відповідальності? ) Адже теперішніх крадіїв... дуже легко наказати...)  , але механізм порушиться і схема почне збоїти до заміни того недостаючого гвинтика... .)
  • ꧁༺Dana ༻꧂

    Коли вони вже понажераються😡
  • Александр

    І що далі?

keyboard_arrow_up