Попався на хабарі. Підполковник поліції “переїхав” із Кам’янця в хмельницьке СІЗО

Попався на хабарі. Підполковник поліції “переїхав” із Кам’янця в хмельницьке СІЗО
  • Олег Алексєєв, якого звинувачують у хабарництві, керує слідчими у Кам’янці-Подільському.
  • 39-річного чоловіка взяли на хабарі у 2500 доларів.
  • За цю суму він нібито мав закрити кримінальне провадження.
  • Підполковник поліції може сісти на термін до 10 років.

Олег Алексєєв за всю службу в правоохоронних органах займав далеко не останні посади у поліції. Працював заступником Дунаєвецького райвідділу і Хмельницького міського відділу. Останнє місце роботи 39-річного чоловіка - Кам’янець-Подільский міський відділ. Тут він керує слідчими і є тимчасово виконуючим обов’язки заступника начальника. 16 травня його взяли на хабарі, а сьогодні, 18 травня, суд відправив його в СІЗО до 12 липня.

Олега Алексєєва (ліворуч) представляють, як заступника начальника Хмельницького відділу поліції. Фото ГУНП.

За що і де затримали

Слідчі Кам’янецького відділу поліції розслідували злочин, пов’язний з нанесенням легких тілесних ушкоджень. Чоловік, якого могли притягнути до відповідальності за злочин, приходив до правоохоронців 11 травня. Під час візиту у приміщенні на вулиці Довгій, 1, керівник слідчих Олег Алексєєв нібито запропонував підозрюваному закрити провадження. ціна питання -за 2500 доларів США. Так він оцінив свої послуги. Про це повідомив суддя Хмельницького міськрайонного суду на засіданні сьогодні, 18 травня.

Чоловік дав згоду на таку співпрацю і приніс гроші у відділ поліції 16 травня. Завітав до Олега Алексєєва близько четвертої дня. Передав усю суму поліцейському. Про хабар дізналися в СБУ, яка влаштувала обшуки у відділі поліції і затримали Олега Алексєєва. Його в цей же день відправили в хмельницьке СІЗО, де він чекав поки йому оберуть міру запобіжного заходу.

Відео дня
Адвокати хотіли позбутися уваги журналіста.

Каже, що його “взяли” незаконно

Судові засідання відбулися сьогодні, 18 травня в Хмельницькому міськрайонному суді. На першому розглядали скаргу Олега Алексєєва про нібито незаконне його затримання. Так вважав підозрюваний у хабарництві поліцейський. Також він говорив, що слідчі допустили багато помилок в оформлені документів і не вручили йому повідомлення про підозру, а лише зачитали.

Після цього перейшли до обрання міри запобіжного заходу. Олег Алексєєв, будучи правоохоронцем, самостійно говорив про усі пункти статей законів, через які його не повинні відправляти в СІЗО. Також вирішив скористатися правом на захист і взяв двох адвокатів. Вони не надто зраділи приходу журналіста на засідання і хотіли, аби воно було закритим. Суддя відмовив.

Посадили в "УАЗ" і повезли

Усі аргументи підозрюваного і адвокатів не переконали суд і Сергій Марцинкевич вирішив, що Олег Алексєєв має до 12 липня бути в СІЗО. При цьому він зможе вийти звідти, внісши заставу 352 400 гривень.

Додамо, що згідно з декларацією поліцейського за 2017-ий, він отримав зарплатні 164 348 гривень. Після шести годин судових засідань поліцейські одягнули кайданки на підполковника і повели на вулицю. Там посадили в службовий “УАЗ” і повезли в СІЗО.

Очікує на Олега Алексєєва ще однин візит в суд. 28 травня у Дунаївцях заплановане засідання по справі розірвання шлюбу із його дружиною Вітою. Разом вони виховують малолітніх дочку і сина.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Олександр Кропивний

    Показуха. Завтра відкупиться і випустять
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up