Посадовець комунального підприємства вимагав хабарі за послуги на Хмельниччині

Посадовець комунального підприємства вимагав хабарі за послуги на Хмельниччині
Фото: Хмельницька обласна прокуратура
  • Комунальника спіймали на "гарячому" — він вимагав кошти за послуги та одержав бажане.
  • Тепер посадовця судитимуть.

На Хмельниччині судитимуть одного з посадовців комунального підприємства, яке підпорядковується міській раді. Його звинувачують в одержанні неправомірної вигоди, поєднаній з вимаганням. Про це повідомили у Хмельницькій обласній прокуратурі,

За даними слідства, підозрюваний вимагав від місцевого мешканця гроші за прийом та утилізацію небезпечних для навколишнього середовища відходів без дозвільної документації. Йшлось про відпрацьовані автомобільні шини, які потребують спеціальної переробки.

Щоб «вирішити» питання службовець запросив 8000 грн.

Відео дня

Після отримання коштів посадовець підприємства наполягав на наданні хабарів в розмірі відповідній вазі сміття під час прибуття наступного автомобіля. Вартість коливалась від 1000 до 3000 грн за тонну.

Правоохоронці затримали чоловіка після отримання другого траншу у розмірі 13 500 грн.

Відповідно до частини 3 статті 386 ККУ, якщо доведуть вину у суді, його можуть відправити за ґрати на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (11)
  • Стало соромно започаткував
  • Грошей з рук випадають шагами міряти
  • Альберт

    Еколог я так зрозумiв...
  • Бадовська

    За розкрадання півтора мільярда на БОЄПРИПАСАХ відпустили під зобов'язання. За хабар 8000 за утилізацію шин від 5 до 10 років. Миле українське правосуддя.

keyboard_arrow_up