На Хмельниччині підполковник поліції здавав службову інформацію: його судили

На Хмельниччині підполковник поліції здавав службову інформацію: його судили
  • Поліцейський поширював інформацію з обмеженим доступом стороннім особам.
  • За це йому призначили іспитовий строк.

Підполковник поліції, який працював на посаді старшого оперуповноваженого в особливо важливих справах відділу протидії хабарництву та організованим формам злочинності у сфері економіки в Хмельницькій області, поширював інформацію з обмеженим доступом. Поліцейський, маючи доступ до приватної інформації, копіював її з автоматизованих систем МВС та збував стороннім особам.

Як ідеться в постанові суду, поліцейський для збуту інформації використовував інтернет – додаток «WhatsApp». Таким чином він надсилав стороннім особам дані щодо дати і місця народження, місця проживання, притягнення до відповідальності особи та громадянства вказаних осіб, які є інформацією з обмеженим доступом.

Інформацією з обмеженим доступом є конфіденційна, таємна та службова інформація. Конфіденційною є інформація про фізичну особу, а також інформація, доступ до якої обмежено фізичною або юридичною особою, крім суб`єктів влади. Конфіденційна інформація може поширюватися лише за бажанням (згодою) особи та відповідно до випадків, визначених законом (ч.ч. 1, 2 ст. 21 Закону України «Про інформацію).

Відео дня

Обвинувачуваний  своєї вини не визнав. Суд це розцінив як намір уникнути відповідальності за вчинене. Поліцейському призначили покарання у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах на строк 3 роки.

Але в той же час поліцейського звільнили від відбування покарання у виді позбавлення волі. Йому встановили іспитовий строк тривалістю 3 роки та встановили такі обов`язки: періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань соціально-виховних заходів (пробації); повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання; не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • 322870

    А чому не на передову?

    380682884214 reply 322870

    А нащо він на передовій,що б ще хлопців там здавав...
  • Тетяна

    Нема слів,тільки ємоціїї.
    В тилу 70 % підрозділів,які жодного разу не були  на війні🤬🤬🤬Хмельниччина в переліку🤬🤬🤬
  • Тетяна

    Знову наш самий гуманний до високопоставлених суд!
  • Костя

    За вкрадений велосипед з підвалу 8 років, а за злив приватної інформації службовим лицем - 3 іспитового. В цих двох новинах - вся Україна.

keyboard_arrow_up