Продавав гуманітарку, яка мала йти на фронт: СБУ викрила керівника громадської організації

Продавав гуманітарку, яка мала йти на фронт: СБУ викрила керівника громадської організації
Тут і далі фото зі сторінки УСБУ у Хмельницькій області
  • Чоловік привозив з-за кордону авто та військове спорядження, як гуманітарну допомогу, а натомість продавав. 

  • Лише за одне авто та шоломи він “виручив” більше півмільйона. 

Днями правоохоронці викрили очільника однієї із громадських організацій. Чоловік під прикриттям ГО ввозив гуманітарну допомогу — автомобілі та військову амуніцію, яку мав передавати військовим. Та натомість він все продавав.

- Громадська організація займалась ввезенням на територію України як гуманітарної допомоги транспортних засобів та військового спорядження для ЗСУ, а також ліків, продуктів харчування, засобів гігієни тощо. Проте далеко не все із вищеперерахованого йшло тим, хто його потребував, - кажуть у поліції. 

Щоб приховати свою «діяльність» зловмисник підробляв документацію про начебто передачу транспорту та амуніції Збройним Силам. Про це повідомляють на сторінці Служби безпеки України в Хмельницькій області. 

Відео дня

У вівторок, 23 серпня, зловмисник здійснив черговий продаж: «гуманітарний» автомобіль «Кіа» та 20 військових касок західного зразка на суму понад півмільйона гривень. Під час цього його й затримали правоохоронці. 

Фото зі сторінки ГУ НП у Хмельницькій області

Ще один легковик ввезений за цією схемою, кажуть в СБУ, вилучили під час обшуків. За даним фактом слідчі відкрили кримінального провадження. info Наразі встановлюють усіх причетні до злочину. Санкція статті передбачає до 7 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Хмельничани вже висловили своє ставлення до подібних вчинків:

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (27)
  • Людмила Мазур

    А в чоловіка є прізвище, ім'я? Чи це була, бла?
  • Nadezhda Petrovna

    А чого  з ним панькатися ,розтрілювати. Гроші  є той  викупиться, і дальше  буде  продовжувати  свої  махінації, бабуся 80 років продавала  фрукти,  то її на всю Україну  показали  , а цю мразь  не показують,  це так називається  наша поліція працює
  • Жанна Рогошевська

    Смерть внутрішнім ворогам і зрадникам
  • Ларіса Кушнірук

    А чого не повідомляйте,  що це за  падло?  Нехай усі знають цю тварюку, нехай усі знають😡

keyboard_arrow_up