Псевдоволонтер з Хмельниччини продавав авто та “гуманітарку”. Його судитимуть

Псевдоволонтер з Хмельниччини продавав авто та “гуманітарку”. Його судитимуть
Тут і далі фото ГУ НП у Хмельницькій області та обласної прокуратури
  • Чоловік їздив до ЄС ввозив звідти в Україну військову амуніцію і авто під виглядом гумдопомоги. 

  • Але замість віддати - продавав автівки і бронежилети військовим і силовикам. 

  • Загальна вартість проданого склала майже 1,2 мільйони гривень.

У Хмельницькій області судитимуть псевдоволонтера. 57-річний чоловік мав дозвіл на виїзд до Європейського Союзу. Під виглядом гуманітарної допомоги для потреб армії він їздив у Польщу, завозив військову амуніцію та авто, але замість відправки на фронт – частину продавав.

Нагадаємо, його викрили у серпні 2022 року. 12 серпня оперативники та слідчі затримали злочинця під час продажу двох автівок за 3 600 доларів США. Таким способом він ввіз на територію України 8 автомобілів. Транспорт псевдоволонтер продавав військовим та представникам інших силових структур. Також торгував бронежилетами.

Після затримання правоохоронці провели 5 обшуків, аби знайти незаконно набуту гумдопомогу. Вони вилучили 3 автомобілі, комплектуючі до транспортних засобів, розгрузки та плити до бронежилетів, побутову хімію та засоби гігієни.

Відео дня

Правоохоронці встановили, що чоловік під виглядом “гуманітарки” завозив товари військового призначення, інші речі першої необхідності й транспорт з нульовим розмитненням. Але замість відправки на фронт — продав. 

У рамках розслідування за матеріалами, що надійшли з Республіки Польща на запит про міжнародну правову допомогу, підтверджено використання підозрюваним гуманітарної допомоги вартістю близько 1 млн 200 тис грн.

Окрім того, «бізнесмен» ошукав місцевого мешканця, який також хотів придбати авто з-за кордону. Він взяв у покупця 1 000 доларів США, але останній автівку так і не отримав. Кошти обвинувачений використав на власні потреби.

Наразі слідчі поліції вже завершили досудове розслідування в рамках кримінального провадження. Правоохоронці повідомляють, що скерували до суду обвинувальний акт за двома статтями Кримінального кодексу України:

Фігурантові загрожує до 7 років ув’язнення.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (9)
  • Оксана

    Не судити а розстрілювати не пробували

    Leyla Leyla reply Оксана

    Вбивство його це буде теж злочин, який підлягає суду і ув'язнення.
  • Виталий Олейник

    А тих,що мільярдами крадуть,не видно?
  • Альона Сорочук Пасека

    😡
  • Vitalii Nikonchuk

    😡

keyboard_arrow_up