Будівництво нового корпусу обласної дитячої лікарні. Що зробили та коли закінчать (ФОТО)

Будівництво нового корпусу обласної дитячої лікарні. Що зробили та коли закінчать (ФОТО)
  • Роботи зі спорудження корпусу тривають від 2018 року.

  • Зараз будівництво близьке до завершення.

  • Дізнавайтеся деталі та переглядайте наш фоторепортаж.

У вересні 2018 року розпочалося будівництво нового корпусу Хмельницької обласної дитячої лікарні. Відтоді біля старого корпусу на Кам’янецькій виросла восьмиповерхова будівля. Загальна вартість будівництва об’єкту перевищує 170 мільйонів гривень. Розповідаємо, що вже зробили, коли мають закінчити та що буде в новому корпусі.

Які роботи виконали

Протягом трьох років, які минули з початку будівництва, звели лікувально-діагностичний корпус на вісім поверхів. Станом на зараз у споруді тривають внутрішні роботи, зокрема штукатурення та укладання плитки. Поряд збудували кисневу станцію та почали будівництво окремої котельні. Крім того, обладнали «теплий» перехід до старого триповерхового корпусу.

Директор Хмельницької обласної дитячої лікарні Лілія Брухнова розповіла журналістам vsim.ua, що спершу окрему котельню будувати не планували. На етапі проєктування розраховували, що вистачить потужностей міських теплопостачальних підприємств. Зі здачею в експлуатацію котельня забезпечуватиме потреби всього майнового комплексу лікарні.

Відео дня

За словами Лілії Брухнової, будівництво кисневої станції дасть змогу забезпечити киснем і новий, і старий корпус лікарні. З її запуском відмовляться від використання кисневих балонів. До старого корпусу кисень буде подаватися через вже згаданий «теплий» перехід, адже газ не можна пропускати через холодне середовище.

Коли мають закінчити будівництво

Здача об’єкту очікується до 31 грудня цього року. До того часу мають бути завершені опоряджувальні роботи. Наступним етапом є придбання обладнання. На питання, коли новий корпус прийме перших пацієнтів, директор лікарні чіткої відповіді не дає.

— Згідно з проєктно-кошторисною документацією, завершення всіх робіт має бути 31 грудня 2021 року. Це є цілісний майновий комплекс, і немає такого, пускаємо чи не пускаємо, сьогодні або завтра. Але ми будемо бачити по тому, як буде заходити обладнання, що ми зможемо вже відкрити, а що, наприклад, ми зможемо відкрити пізніше, — розповіла Лілія Брухнова.

Що буде в новому корпусі

Основна спеціалізація корпусу — хірургія та неонатологія. Як розповіла Лілія Брухнова, зараз у лікарні перший профіль представлений не у повному обсязі, а другий не представлений взагалі.

— Ми є повноцінна багатопрофільна лікарня, але при цьому у нас не в повному об’ємі представлений хірургічний блок та відсутня неонатологічна служба. Враховуючи те, що зараз Національною службою здоров’я України та Міністерством охорони здоров’я України виділяється окремо пакет «Медична допомога новонародженим у складних неонатальних випадках» та подальший постнатальний супровід пацієнтів, які народжені недоношеними з неналежною вагою або в ранніх термінах гестації, то вони потребують особливої уваги та особливого медичного супроводу. Реанімація новонароджених, хірургія, як загальна, так і високоспеціалізована, будуть представлені тут, у новому корпусі, — розповіла директор лікарні.

Серед обладнання, яке має бути придбане надалі, моніторувальна апаратура, апарати штучної вентиляції легень з високочастотною опцією та неонатальними датчиками, відкрита та закрита реанімаційні системи.

Хто будує новий корпус та за скільки

Замовником будівництва нового корпусу є комунальне підприємство архітектурно-будівельного проектування, яке підпорядковане Хмельницькій обласній раді. Підрядником є ТОВ «Будівельний Альянс Груп». Згідно з останньою оприлюдненою додатковою угодою, загальна сума договору складає 170 663 130,66 гривні.

Крім того, у системі «Prozorro» наявні такі закупівлі, що стосуються об’єкту будівництва:

Загальна вартість за всіма закупівлями складає 174 319 535,09 гривні.

Фінансується будівництво коштом Хмельницької обласної ради та Державного фонду регіонального розвитку. Наразі вже виділили всю суму, необхідну для завершення робіт.

Киснева станція
Будівництво котельні

«Теплий» перехід між старим та новим корпусами

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up