Автопарк на Староміській хочуть забудувати: що вирішила комісія міськради

Автопарк на Староміській хочуть забудувати: що вирішила комісія міськради
  • Хмельницький перевізник хоче перемістити свою базу, а ділянку на березі Південного Бугу віддати під забудову.

  • Сьогодні, 18 серпня, у міськраді розглядали питання зміни цільового призначення землі.

  • Розповідаємо, що там вирішили.

Територія автопарку на Староміській поблизу Південного Бугу може бути відведена під забудову. Такі наміри має «Хмельницьке АТП 16806». Підприємство планує перенести базу у Лезневе, а також змінити цільове призначення землі. Сьогодні, 18 серпня, це питання розглянули на депутатській комісії. Розповідаємо, що про це відомо та яке рішення прийняли на засіданні.

Що відомо про ділянку

Земельна ділянка розташована на Староміській, 1. Поряд є Південний Буг та житловий комплекс «Paradise». Площа ділянки складає 1,32 гектара, її цільове призначення — «Для розміщення та експлуатації будівель і споруд автомобільного транспорту та дорожнього господарства — під автотранспортне підприємство». Ділянка є комунальною власністю.

На Староміській, 1, зареєстровані два підприємства — ПАТ «Хмельницьке автотранспортне підприємство 16806» та ТОВ «Хмельницьке таксі». Останнє, до слова, обслуговує 12 автобусних маршрутів у Хмельницькому.

Відео дня
Розташування ділянки на кадастровій карті

Які плани має «Хмельницьке АТП 16806»

Підприємство хоче змінити цільове призначення земельної ділянки — встановити «Для будівництва й обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури — землі житлової та громадської забудови».

Щодо такої зміни фірма зверталася ще у лютому 2020 року. Зокрема, просили дати дозвіл на розробку проєкту землеустрою. Тоді під час розгляду на комісії в міськраді прозвучало зауваження Олександра Чорнієвича. Він на той час був директором департаменту архітектури міськради. Чиновник зазначив, що у зоні розташування земельної ділянки будівництво багатоквартирних житлових будинків не передбачене. Крім того, частина ділянки належить до прибережно-захисної смуги Південного Бугу.

У квітні цього року «Хмельницьке АТП 16806» отримало в міськраді дозвіл на розробку проєкту землеустрою. Тепер же фірма хоче, аби його винесли на сесію для затвердження.

Що вирішила комісія

Сьогодні, 18 серпня, на засіданні профільної депутатської комісії розглянули звернення підприємства. Воно стосувалося винесення на сесію проєкту землеустрою та зміни цільового призначення, про що йшлося вище.

Члени комісії це не підтримали. Чому так, ми запитали у її голови Сергія Болотнікова. За його словами, рішення депутатів не є остаточним та пов’язане з транспортним питанням:

— Вони («Хмельницьке АТП 16806» — прим. авт.) мають виконати вимоги сучасного бачення містобудування міста Хмельницького. Вулиця Староміська дуже вузька. Якщо там набудують багато житла і комерції, це буде просто колапс для міста Хмельницького. Тому вивчається ситуація, для того, щоб зробити розв’язки, зробити паркінги, зробити інші вулиці, відведення трафіку автомобільного, пішохідного і так далі. Тобто це технічна затримка за тим, щоб ми побачили, як вони розв’яжуть проблему трафіку і проїзду вулицею Староміською, — розповів депутат міськради.

Як зазначив Сергій Болотніков, підприємство та управління архітектури міськради мають спільно напрацювати розв'язання цієї проблеми:

— Ми маємо побачити їхнє бачення, як вони мають розв'язати проблему. Наше місто сучасне та гарне, і вулиця Староміська не настільки підготовлена до того, щоб такий об’єм мешканців та автомобілів туди заходив. Тому потрібна розв’язка, потрібне відведення трафіку, потрібно багато чого, — розповів Сергій Болотніков у коментарі журналістам vsim.ua.

Нагадаємо, що у разі забудови ділянки на Староміській автопарк «Хмельницького АТП 16806» та «Хмельницьке таксі» буде винесений у мікрорайон Лезневе — на Вінницьке шосе, 6. Про це журналістам vsim.ua розповідав директор «Хмельницького АТП 16806» Олександр Мороз.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Viktor Sokolov

    Пускай Мороз построит на своей родине где родился в одном из сел пару высоток и переедет туда жить ну а весь центр украден у людей после революции 1917 г просто тупо отжали
  • Viktor Sokolov

    мое мнение; я категорично против застройки центра высотками это убивает первозданность города как я писал в своих предыдущих комментариях это уже не Хмельницкий а СШС (соединенные штаты сел) как США соединенные штаты Америки вот и стройте в Гриневцах в Книжковцах Ружичанке Шаровечке Копыстын Шумовцы Олешин
  • Читач79

    Пора вже в Комсомольський парк залазити і на острові ще місце є.
  • Юрій Марцінкевич

    Все правильно. Під час дощів місто і так плаває а там взагалі басейн буде. Якби будували якісно та виконували норми будівництва та благоустрою а так буде як кругом тяп-ляп

keyboard_arrow_up