Самовільно залишив місце служби: у Хмельницькому судили військового

Самовільно залишив місце служби: у Хмельницькому судили військового
Фото ілюстративне
  • Військового вдруге притягнули до відповідальності.
  • Він пояснив, що був відсутній на службі через сімейні обставини.

У Хмельницькому міськрайонному суді розглядали справу 27-річного жителя Житомирщини, який є військовослужбовцем. А саме - за частиною 4 статті 407 ККУ (Самовільне залишення військової частини або місця служби).

Як повідомляють у пресслужбі суду, у червні минулого року обвинувачений вже отримав 6 місяців арешту згідно з вироком суду. Однак після відбування покарання у вигляді арешту чоловік із 18 жовтня по 30 листопада минулого року на військову службу не з’являвся.

В судовому засіданні чоловік свою вину визнав та пояснив, що був відсутній на службі через сімейні обставини. Оскільки його дитина хворіє на ДЦП, сама не в змозі пересуватися та постійно потребує догляду. Обставиною, що пом’якшує покарання, суд визнав щире каяття. Натомість обставиною, що обтяжує – рецидив злочинів.

Відео дня

За вироком Хмельницького міськрайонного суду військовослужбовець позбавлений волі на 4 роки. Водночас йому встановили 3 роки іспитового строку.  "На вирок може бути подана апеляція протягом 30 днів з дня його проголошення", - додають в суді.

Читайте також: Курси валют у Хмельницькому: яка ситуація та де вигідніше (КАРТА)

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (29)
  • Tanja Perec

    В нашій Україні як був песпорядок так він і продовжається.
  • Алена Феськова

    Не задовбуйте людей які не хочуть воювати
  • Сергій Яворщук

    Тобто півроку відсидів, і далі повернувся на службу, а тепер має 3 роки випробувального і далі продовжує служити? Чи звільнили зі служби?
  • Irina Morgoshina

    Сволочі, а дитину хвору його хто буде годувати і доглядати?дай бог щоб ви не були в такій ситуації за таким доглядом...і дивитися на ті дитячі муки...Ви кого судите ідіоти? Ви судіть того бика суддю лисого який п'яний наїхав на пост а в такій ситуації і розбиратися не треба.Влада, закони до жопи ваші закони не продумані...за ніч у вас рішаються всі закони!!!! Вчіться в інших країнах розуму!!!😡😡😡

keyboard_arrow_up