СБУ відкрила кримінальне провадження за фактами ракетного обстрілу Хмельниччини

СБУ відкрила кримінальне провадження за фактами ракетного обстрілу Хмельниччини
Василь Малюк. Фото - УСБУ в Хмельницькій області.
  • Загалом в Службі Безпеки відкрили одразу 17 кримінальних проваджень за фактами ракетного обстрілу 15 листопада. 

  • Провадження відкриті у 9 областях. Дізнавайтесь які військові формування рф підозрюють у відомстві. 

Слідчі Служби безпеки зареєстрували 17 нових кримінальних проваджень за фактами обстрілу України 15 листопада. Про це повідомив виконуючий обов’язки Голови СБУ Василь Малюк.

Усі справи відкриті за порушення законів та звичаїв війни. info

Наразі СБУ відкрила провадження за фактом ворожих обстрілів 15 листопада у дев’яти областях: 

Відео дня

— Наразі співробітники Служби працюють над тим, щоб встановити всі обставини та конкретних виконавців ракетних ударів. Уламки ракет та інші речові докази, які знайдено на місцях влучань, уже відправлено на експертизи, — розповів Василь Малюк.

Кого підозрюють

За однією з версій, що зараз перевіряється у Службі безпеки, до обстрілу, ймовірно, можуть бути причетні військовослужбовці 184-го важкого бомбардувального авіаційного полку російської федерації. Полк входить до складу 22-ї важкої авіаційної бомбардувальної дивізії.

Але Василь Малюк додає, що також правоохоронці розглядають ще декілька версій, серед яких — участь у обстрілах 52-го важкого бомбардувального авіаполку рф.

Наразі ж слідчі СБУ працюють, аби поіменно встановити виконавців цих злочинів і конкретних осіб із військово-політичного керівництва держави-терориста, які віддали ці накази.

— Матеріали цих проваджень ляжуть у доказову базу, яку Україна збирає для міжнародних судів. Працюємо, аби притягнути до відповідальності кожного рашиста, — зазначають в Управлінні СБУ у Хмельницькій області. 

Скільки ракет запустила росія по Україні

Нагадаємо, Сили протиповітряної оборони збили 15 листопада 73 із понад 90 крилатих ракет та 10 "шахедів"

— До чергового терористичного акту проти української держави залучили 14 літаків-ракетоносців стратегічної авіації Ту-95, кораблі Чорноморського флоту росії та іранські ударні дрони-камікадзе "Shahed-136/131", — повідомляють Повітряні Сили ЗСУ

Загалом рашисти випустили понад 90 ракет: близько 70 крилатих ракет Х-101/Х-555 авіаційного базування з півночі Каспійського моря та з району Волгодонська (Ростовська область), а також близько 20 ракет "Калібр" морського базування з акваторії Чорного моря та 10 дронів-камікадзе.

Лише на Заході наша ППО збила 15 крилатих ракет. Над Хмельниччиною — 3. 

— Більшість з них – спрямовано по об'єктам енергетичної інфраструктури. Приблизно з 16-ї години силами та засобами повітряного командування "Захід'' у Хмельницькій, Рівненській, Волинській, Тернопільській, Франківській та Львівській областях знищено 15 крилатих ракет. На жаль, є і ''приходи''. До бойової роботи по крилатих ракетах задіяно авіацію, зенітні ракетні підрозділи, а також мобільні вогневі групи, — додає Повітряне командування “Захід”

До слова, у Хмельницькому російська ракета поцілила по енергетичному об’єкту. Частина міста та області спершу залишилась без світла, а згодом і без води. Також через перенавантаження енергосистеми повністю знеструмило північ області. У деяких домівках хмельничан вода була, однак з пониженим тиском. Були перебої з мобільним зв’язком. Детальніше про це читайте в матеріалі У Хмельницькому пролунали вибухи. Влучили по об'єктах критичної інфраструктури

На щастя, жертв немає. Але 2 людей отримали поранення внаслідок падіння уламків ракети. Їх госпіталізували до лікарні. Станом на вечір вівторка стан їх здоров’я був задовільний. Також внаслідок вибуху в людей вибило вікна та пошкодило дахи. Внаслідок вчорашніх атак ворога, в області без електропостачання досі залишаються понад 105 тисяч споживачів. З 07.00 ранку згідно з графіками планових відключень світло відключили в 715 населених пунктів по області. А в Укренерго анонсували не лише планові, а й аварійні відключення по всій країні. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up