На Хмельниччині без світла досі сидять понад 105 тисяч мешканців, — ОВА

На Хмельниччині без світла досі сидять понад 105 тисяч мешканців, — ОВА
  • Від електропостачання відключили 715 населених пунктів по області. 
  • Енергетики попереджають про аварійні відключення та радять зарядити всі пристрої.

У вівторок, 15 листопада, окупанти вкотре запустили майже сотню ракет по Україні. Це була наймасштабніша атака з початку повномасштабної війни. У 14 областях спрацювало ППО, ще в 11 областях зафіксували прильоти. Ворог вдарив по об’єктах енергетичної інфраструктури. Детальніше про ситуацію на Заході читайте в матеріалі На Вінниччині, Тернопільщині та Житомирщині спрацювало ППО, в Рівному є приліт: деталі

У Хмельницькому російська ракета поцілила по енергетичному об’єкту. Частина міста та області спершу залишилась без світла, а згодом і без води. Також через перенавантаження енергосистеми повністю знеструмило північ області. У деяких домівках хмельничан вода була, однак з пониженим тиском. Були перебої з мобільним зв’язком. Детальніше про це читайте в матеріалі У Хмельницькому пролунали вибухи. Влучили по об'єктах критичної інфраструктури

Відео дня

Сергій Гамалій, очільник Хмельниччини, повідомив, що сили ППО збили над областю 3 ракети. На щастя, жертв немає. Але 2 людей отримали поранення внаслідок падіння уламків ракети. Їх госпіталізували до лікарні. Станом на вечір вівторка стан їх здоров’я був задовільний. Також внаслідок вибуху в людей вибило вікна та пошкодило дахи. 

Яка ситуація зранку 16 листопада на Хмельниччині

Внаслідок вчорашніх атак ворога, в області без електропостачання досі залишаються понад 105 тисяч споживачів. Про це повідомив Сергій Гамалій

Наразі ж ремонтні бригади продовжують роботи щодо відновлення енергопостачання об'єктів. Так, з 07.00 ранку згідно з графіками планових відключень світло відключили в 715 населених пунктів по області.

Графіки розбили по районних РЕМах. Всюди зазначили населені пункти, адреси, дату та час відключень. Важливо: деякі населені пункти в одному графіку трапляються кілька разів — роботи виконують на різних вулицях або ж в різні дні. Тому слід шукати свою вулицю уважно. Переглянути чи є ваша адреса в графіках планових відключень можна в матеріалі Коли та де відключатимуть світло цього тижня на Хмельниччині (ГРАФІК). Однак, в “Хмельницькобленерго” попереджають, що інформація можна змінюватися, адже ситуація в енергосистемі нестабільна, особливо після вчорашніх обстрілів. 

Наразі ж читачі vsim.ua повідомляють, що на деяких вулицях Хмельницького знову зникло світло. 

Опитування

А у вас 16 листопада є світло?

— Ми обов'язково все відновимо! Ми обов'язково переможемо! Без світла можна жити, без душі — ніколи! Слава ЗСУ! Слава Україні! — підсумував Сергій Гамалій. 

 

Яка ситуація з електрикою в країні

В Офісі Президента повідомляють, що станом на ранок 16 листопада ситуація з електропостачанням в країні виглядає таким чином:

  • Волинська область - без електрики перебуває близько 45 тис споживачів. Роботи тривають.
  • Житомирська область - продовжуються роботи з відновлення електропостачання.
  • Івано-Франківська область - заживлено.
  •  місто Київ - заживлено. 
  • Київська область - заживлено. 
  • Львівська область - електропостачання і водопостачання відновлено на 95%. 
  • Одеська область - заживлено.
  • Рівненська область - заживлено.
  • Сумська область - продовжуються роботи з відновлення електропостачання.
  • Тернопільська область - без електрики перебуває близько 90 тис споживачів. Роботи тривають.
  • Харківська область - без електрики перебуває близько 90 тис споживачів. Роботи тривають.
  •  Хмельницька область - без електрики перебуває близько 105 тис споживачів. Роботи тривають.
  •  Черкаська область - заживлено. 
  • Чернівецька область - заживлено. 
  • Чернігівська область - заживлено. 

В Укренерго підтверджують, що 15 листопада була найбільша атака в історії енергетики, від якої постраждали всі регіони країни. 

Станом на ранок середи найбільш складна ситуація на Заході, а також у центральному і північно-східних регіонах. Тож для стабілізації енергосистеми енергетики застосовують аварійні графіки відключень. Це дозволить запобігти повному знеструмленню країни. Про це в ефірі Єдині новини сказав голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький

— Енергетики відразу приступили до відновлення живлення споживачів та пошкоджених мереж та електростанцій. Ми працюватимемо цілодобово, щоб повернути світло, яке намагаються у нас відібрати рашисти, — йдеться в повідомленні. 

Водночас, енергетики попереджають, що наступні декілька дні будуть важкими. Адже наближається похолодання і споживання електроенергії зростатиме, відповідно ростиме й навантаження на мережі теж. Вони просять з розумінням ставитися до відключень, які будуть впроваджуватися по мірі необхідності, а також не полишати звичку економно використовувати електроенергію.

— Ворог жорстокий і ми розуміємо, що на цьому він може не зупинитися. У нас є план реагування на різні ситуації, у тому числі й найгірші. Водночас українцям треба бути готовими до значних перерв в енергопостачанні та мати необхідний запас води, заряджені пристрої та павербанки, — додають в Укренерго. 

До слова, на Хмельниччині оголосили жовтий рівень небезпечності. Синоптики попередили, що найближчим часом погода в Хмельницькій області відчутно зміниться. Температура повітря впаде до мінусових градусів. Прогнозують дощі з мокрим снігом, утворення снігової “кірки” на поверхні грунту, ожеледь, налипання мокрого снігу та мінусову температуру. Погодні зміни слід очікувати вже з 17 листопада. Подекуди вночі можливе зниження температури до -3-8 градусів. Вдень очікують від +2 до +3.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Toma Boyko

    Набагато більше
  • Дмитрий Дмитрович

    Брехня, весь хмельницъкий без світла, а тут проживаю більше 300 тис населення, і + села, то хай журналісти порахують, чи калькулятор дати

keyboard_arrow_up