Їй було 16: дізналися, хто та дівчина, яку знайшли мертвою в Гречанах

Їй було 16: дізналися, хто та дівчина, яку знайшли мертвою в Гречанах
Фото Валерії в тексті з її сторінки в Instagram та TikTok
  • Того трагічного дня 16-річна Валерія поїхала з рідного села гуляти в Хмельницький.
  • Вона проводила час з однокурсницею, а вже ввечері мала повернутися додому.
  • Проте все склалося зовсім інакше.
  • Розповідаємо про дівчину, яку знайшли мертвою на вулиці Вокзальній. 

Рожева майка на бретельках, чорні штани й чорно-білі кросівки. Ці фото облетіли соцмережі. До них додавався текст із проханням допомогти встановити особу дівчини, яку знайшли мертвою. Її виявив місцевий мешканець, який гуляв із собакою, - кажуть хмельничани. 

Тіло помітили вчора, 6 липня, на вулиці Вокзальній, біля недіючого залізничного переїзду. Пізніше правоохоронці розмістили офіційне повідомлення, в якому просили надати інформацію про померлу або про її останнє місце перебування. 

Вже сьогодні, 7 липня, особу встановили. Причину смерті дівчини досі не знають. Вона буде відома після висновку судмедексперта. Про це розповіла начальниця сектору комунікації ГУНП в Хмельницькій області Інна Глега. 

Відео дня

Тим часом журналістка vsim.ua поспілкувалася із бабусею дівчини, яка померла. Жінка розповідає - не може повірити в те, що сталося. Мовляв, її онука була надзвичайно доброю та чуйною дитиною. 

У Гречанах чекала на транспорт, аби їхати в село

16-річна Валерія мешкала в селі Засадьки, що в Чорноострівській тергромаді. Дівчина була сиротою. Проживала із бабусею та молодшою сестрою. Після 9 класу вона відправилася навчатися у Хмельницький. У місті знайшла подругу. Разом із нею Валерія проводила час найчастіше. 

Бабуся Валентина Іванівна каже, що того трагічного дня Лєра вирішила поїхати на прогулянку в Хмельницький. Повернутися у село мала до комендантської години. Близько 21 години бабуся телефонувала онуці. Проте тоді телефон дівчини вже не відповідав. 

На обличчі - сліди від побиття, на шиї - від удушення

Валерії було 16 років. Вона здобувала освіту у ВПУ №25, що на проспекті Миру. Обрала для себе спеціальність “Діловод. Адміністратор. Касир”. Під час навчання дівчина жила в гуртожитку. Влітку - разом із бабусею і молодшою сестрою. 

Бабуся розповідає про плани Валерії на майбутнє. Мовляв, після училища вона хотіла вступити до “вишу” й вивчитися. А згодом - створити власну сім’ю. 

На упізнання до моргу їздив рідний дядько Валерії. Він розповів, що у дівчини сліди від побиття на обличчі. На шиї - ознаки удушення. Судмедексперт ще не надав висновку щодо причини смерті дівчини. Тож рідні допоки можуть лише здогадуватися, що сталося з Валерією того дня. 

Поховати дівчину планують вже в суботу, 9 липня. Бабуся каже: у жовтні її онуці мало б виповнитися 17 років. “Та цього вже ніколи не станеться”, - говорить крізь сльози Валентина Іванівна.

Тим часом триває слідство. Тож слідкуйте за оновленнями на нашому сайті. 

Читайте також: Скільки коштує оренда квартир у мікрорайонах Хмельницького (ІНФОГРАФІКА)

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (25)
  • Oleksandr

    Не потрібно себе накручувати. Може це бот з росії писав про схід, щоб тут сіяти неприязнь. Та і автор коментаря не казав що люди зі сходу погані, просто є факт, що від зміни місця проживання і звичного ритму, в людини їде дах, може це і малося на увазі, що приїхало багато. Якби з заходу їхали на схід, нічого б не помінялося) - маю надію, що нас там так-само приймали б. Зберігайте спокій і агресію прибережіть для ворога
  • Yana Seay

    Мої співчуття близким вічна пам'ять дівчині. 😢
  • Читач52

    Бідна дівчинка, дуже ії шкода..

    Але почитавши коментарі, хочется зняти очі і покласти на полку. Ви серьезно, враховуючи факт, що то місцевий все одно обвинувачуючи людей зі Сходу.. Людей, які залишилися без рідної домівки, через своє вузьке стереотипне мишлення??! Просто жах..

    Сейчас 60-70% ЗСУ русскоязычные люди, отбиваются и рискуют своими жизнями, как с Востока и Центр.Украины; для того чтобы какие-то недоумники сидели тут и безпричинно тыкали и оскорбляли наших людей. Чтение коммов вызывает рвотный рефлекс. Если бы Восток сдался и пал, не дай Бог, путлерососы дошли бы уже и сюда. Читая мнение некоторых, подтверждается лишь факт притеснения, который стал пропагандой агрессора, осознание что не фейковый факт на лицо. Це ви недостойні знаходитись в Україні, через своє ставлення до інших мешканців країни. Люди втрачають все, починаючи з сім‘ї, домівки, близьких і розсудку, а зверху їх ще грязью полівають і вішають ярлики. Такі люди, нічим від рашистів не відлічаються. Слава Богу, що війна не торкається вас повністю, що в вас все добре - крім деяких челюдей, котрі какають ртом. Дай Бог, чтобы наш Восток выстоял, иначе беда неизбежно подкрадётся и к комментаторам - в кчаестве бумеранга..

    Yana Seay reply Читач52

    Для чого це писати 🤦🏻

    Ви тупі чи що ніхто не написав що це біженець зі Сходу вбив.

    У її сім'ї горе а ви пишете таке що мені огидно навіть читати.
  • Читач21

    Тут коментували, що вбити дівчину міг біженець зі Сходу. Читайте нижче, будь ласка. Убивцею виявився житель Хмельниччини(

    Читач52 reply Читач21

    Моя повага до вас, даєте віру в адекватність людей.. Спасибо 🥺

keyboard_arrow_up