Шахраї видурили більше 50 тисяч в двох хмельничан під час онлайн-шопінгу

Шахраї видурили більше 50 тисяч в двох хмельничан під час онлайн-шопінгу
Фото ілюстративне
  • Чоловік хотів придбати кросівки на популярному сайті.

  • А пенсіонерка побачила оголошення про продаж дров за низькою ціною. 

Двоє мешканців Шепетівського району потрапили на гачок до шахраїв. Вони хотіли придбати товари в мережі інтернет. Натомість довелось писати заяву до поліції. 

Перший постраждалий мешкає в Нетішині. 47-річний чоловік став жертвою вже «класичної», як зазначають у поліції, шахрайської схеми. Він побачив кросівки на популярній інтернет-платформі і хотів їх придбати. 

Продавець переконав чоловіка для зручності перейти для спілкування в один із месенджерів. Після цього потерпілому надійшло фіктивне повідомлення про доставку. Перейшовши за яким у нього зняли з картки 45 тисяч гривень.

Відео дня

— Принагідно вкотре закликаємо любителів онлайн-шопінгу під час купівлі-продажу товарів на інтернет-сайтах спілкуватися тільки в їхніх офіційних чатах. І за жодних умов не переводьте переписку в інші месенджери, — зазначають в поліції. 

Наступною жертвою зловмисників стала пенсіонерка із Ізяслава. 60-річна жінка побачила в соціальних мережах оголошення про продаж дров за привабливою ціною. Вона перерахувала 7 тисяч гривень, проте після цього зв’язок з продавцем перервався. Замість дров жінка написала заяву до поліції. 

За цими фактами працівники поліції наразі проводять перевірку.

Як не потрапити на гачок аферистів

Поліцейські вкотре закликають громадян бути пильними і ретельно перевіряти інформацію перед тим, як перераховувати кошти чи надавати незнайомцям персональну інформацію:

Проводячи транзакції в мережі, варто пам’ятати про безпеку та конфіденційність даних. Для цього слід дотримуватися базових рекомендацій, аби не потрапити на гачок інтернет-аферистів.

Як захистити свій банківський рахунок:

Які дані про банківську картку не можна повідомляти:

У поліції радять використовувати окрему картку для платежів в інтернеті та встановити на неї ліміт. 

Якщо ж ви постраждали від інтернет-шахрайства, в поліції радять повідомити про це за номером 0 800 505 170 або ж зателефонувати на 102. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up