Шахраї виманюють гроші в мешканців Хмельниччини. Якими схемами користуються

Шахраї виманюють гроші в мешканців Хмельниччини. Якими схемами користуються
  • Люди втрачають десятки тисяч гривень, переказуючи їх шахраям.

Користуючись різними вигаданими приводами, зловмисники продовжують виманювати гроші у мешканців Хмельницької області. Так, одна з типових схем — «працівник банку». Представившись таким чином, шахраї телефонували та виманювали дані банківських карток.

Таким чином майже 10 тисяч гривень втратив 39-річний мешканець Деражнянської ОТГ, а понад 6 тисяч гривень — інший 45-річний мешканець Хмельницького району. Про це повідомляють на сторінці Хмельницького районного управління поліції у Facebook.

Ще одна схема — злам сторінки у соцмережі та розсилка повідомлення з проханням про допомогу. Так, 40-річну мешканку Хмельницького району від імені подруги попросили переказати гроші на лікування дитини. Коли жінка зробила це, зрозуміла, що її ошукали. Скільки грошей вона втратила, у поліції не повідомляють.

Відео дня

Тим часом 44-річна хмельничанка перерахувала 1000 гривень шахраям, вважаючи, що допомагає Збройним силам України. А 44-річна жінка намагалася придбати в Інтернеті спортивні добавки. Перерахувавши 800 гривень, товару вона так і не отримала.

— За усіма вищевказаними фактами шахрайств працівники поліції проводять перевірку і просять громадян бути обачними. Купуючи товари в інтернет-мережі, краще користуйтеся післяплатою і завжди перевіряйте інформацію. Так, якщо до вас дзвонять банкіри, краще перетелефонуйте у банк. Якщо ж до вас звертаються за фінансовою допомогою рідні або близькі, перш ніж переказувати гроші, зв’яжіться з ними. І не переказуйте кошти не перевіреним благодійним організаціям, — застерігають правоохоронці.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up