Шістьох поліцейських із Шепетівки підозрюють у катуванні та побитті затриманого

Шістьох поліцейських із Шепетівки підозрюють у катуванні та побитті затриманого
Тут і далі фото Хмельницької обласної прокуратури
  • П’яний чоловік скоїв ДТП. Він почав поводити себе зухвало. 

  • Копи “провчили” затриманого. Вони знущалися з нього не дозволяли подзвонити рідним. 

  • Потерпілого врятувала дружина, яка приїхала у поліцію. У нього понівечено обличчя, безліч синців та садин, травми суглобів.

Ця історія трапилась минулого року в Шепетівці. П’яний чоловік скоїв ДТП. Правоохоронці виїхали на місце події. 

Оскільки чоловік був “під мухою”, то його відправили до лікарні для надання першої медичної допомоги та обстеження на стан алкогольного сп’яніння. Уже в медзакладі він почав поводити себе зухвало, тож на нього одягнули кайданки. 

В обласній прокуратурі повідомляють, що правоохоронцям поведінка затриманого здалася неналежною. Тож вони вирішили «провчити» його кулаками.

Відео дня

— Ще у лікарні двоє поліцейських почали заламувати йому руки за спиною, повалили на підлогу та придушували коліном. Медпрацівники обурились таким відношенням до громадянина, тож мордування продовжили уже в райуправлінні. Близько 2 годин над потерпілим знущалися та не давали змоги зателефонувати рідним. До приміщення поперемінно заходили колеги правоохоронців, які не гребували шансом вдарити чоловіка, — йдеться в повідомленні. 

Потерпілого буквально врятувала дружина, яка приїхала у поліцію. В результаті побоїв у нього діагностували понівечене обличчя, численні синці та садна, травми суглобів.

Шістьом правоохоронцям, які знущалися із затриманого, повідомили про підозру у катуванні, вчиненому групою осіб без попередньої змови між собою (ч. 1 ст. 28, ч. 1 ст. 127 КК України), окрім того, двом з них також інкриміновано перевищення службових повноважень, що супроводжувалося насильством (ч. 1 ст. 28, ч. 2 ст. 365 КК України).

На даний час вирішується питання про обрання відносно всіх підозрюваних запобіжного заходу та про їх відсторонення від займаних посад.

Більшості з них загрожує до 5 років позбавлення волі, а деяким і до 8 років в’язниці з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (11)
  • Ксюша Бойко

    Напередову псів цих.
  • Іван Івченко

    Мало дали! Потрібно дати так щоб не пив більше за кермом! Підтримую поліцію!
  • Читач06

    А вони які були? Що їх вигнали з медзакладу. Так вони поїхали до себе шестеро в машині а затриманий в багажнику так як це все вони робили без попереднього зговору. КОЖНОМУ ПО ВІСІМ РОКІВ.
  • Олена Олена

    А,вони хіба мають такі повноваження катували

keyboard_arrow_up