Смерть дитини під колесами навантажувача. На Хмельниччині засудили водія

Смерть дитини під колесами навантажувача. На Хмельниччині засудили водія
  • Трагедія трапилась у Шепетівському районі.
  • Навантажувач переїхав 6-річного школяра.
  • Винуватцеві винесли вирок. 

Шепетівський міськрайонний суд призначив покарання для водія навантажувача, під колесами якого загинув школяр. Страшний інцидент трапився в листопаді в селі Жилинці Шепетівського району. Сьогодні, 11 березня, суд ухвалив вирок для водія. Про це пише видання "День за днем".

Як встановили, водій шкільного автобуса порушив правила дорожнього руху - не увімкнув ава­рій­ну світ­ло­ву сиг­на­лі­за­цію і від­чи­нив две­рі тран­спортно­го за­со­бу, аби вийшли діти. В той момент суп­ро­вод­жу­юча осо­ба не вий­шла з ав­то­бу­са, хо­ча си­ді­ла на пе­редньому си­дін­ні і не пе­рес­відчи­ла­ся у без­пе­ці ви­сад­ки школярів. Внаслідок цього 6-річний хлопчик потрапив під колеса на­ван­та­жу­ва­ча MANITOU.

Дитина вистрибнула із салону першою. Навантажувач саме об’їж­джав ав­то­бус і ков­шом збив ди­ти­ну. Від уда­ру хлоп­чик впав під тран­спортний за­сіб, який зад­нім ко­ле­сом на­їхав го­ло­ву дитини. Від от­ри­ма­них травм шко­ляр загинув на міс­ці.

Відео дня

За словами адвоката ро­ди­ни по­тер­пі­лих Ми­ко­ли Ян­це­ловсь­кого, водію навантажувача суд приз­на­чив по­ка­ран­ня у виг­ля­ді 3 ро­ків поз­бавлен­ня во­лі, а та­кож на 2 ро­ки поз­ба­вив пра­ва ке­ру­ван­ня тран­спортни­ми за­со­ба­ми. Також чоловік має відкшодувати моральні шкоду родині в розмірі 400 тисяч гривень.

Також за словами адвоката, ще три­ває до­су­до­ве роз­слі­ду­ван­ня. Під час нього мають встановити, чи була провина водія шкільного автобуса і вчителів, які супроводжували дітей. Наразі ще триває експертиза. 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (29)
  • Микола Сидорчук

    В правилах дорожнього руху зазначено про такі випадки: обізд громацького транспорту. Якщо водій під час вивчення цього пункту правил пив пиво або пакпакав , то це не знімає з нього відповідальності.
  • Юлія Онофрійчук

    Судити треба всіх трьох
  • Анатолій Гурш

    Люди добрі! Термін Європа, вам дуже знайомий. Водій ,будь якого транспорту при зупинці шкільного автобуса зобовязаний зупинитися, і розпочати рух лише після руху ш/автобуса. А в нас звикли діяти по понятях.
  • Коля Коливошко

    Наскільки змінивсяб вирок суду якщо замінити маніту на лексус а тракториста на мажора
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up