Собак Барсика та Джоні волокли по асфальту: чому люди вдаються до жорстокості

Собак Барсика та Джоні волокли по асфальту: чому люди вдаються до жорстокості
  • Прив’язували чотирилапих до автівки й волокли по дорозі.
  • За останні 8 місяців так обійшлися із собаками двічі.
  • Таким чином намагалися провчити хвостатих. 
  • Що про подібну поведінку людей каже психолог?

На Хмельниччині за останніх 8 місяців вже двічі повторилася моторошна ситуація із собаками. Чотирилапих улюбленців прив’язують до авто і волочать їх по дорозі. Таку міру приймають для того, аби провчити за що-небудь пса. Дана поведінка викликає у суспільстві неабияку реакцію. Так, задля захисту одного з собак і покарання його кривдника, люди організовували акцію протесту. Йдеться про Барсика, якого восени хмельницький чиновник волочив на ланцюгу за власним авто.

“Якби ми його тихенько вбили - ніхто б нічого не знав”

Шокуючі кадри того, як собаку волочать по дорозі, облетіли соцмережі у листопаді, минулого року. Сталося це у Красилівському районі поблизу села Кузьмин. За даними очевидців, дорогою їхав чоловік і щось волочив за собою. Під'їхавши ближче, випадковий водій помітив, що за машиною тягнуть на ланцюгові собаку. Пес був повністю закривавлений. Кермувальник наздогнав авто та зупинив його. Водій пояснив: собака вкусив його маму, тому він вирішив розправитися з ним таким моторошним чином. 

За кермом автівки сидів на той час директор державного архіву Хмельницької області Володимир Байдич. Після того, як чоловік покалічив тварину, його звільнили. Тоді слідчі відкрили кримінальне провадження за частиною 3 статті 299 Кримінального кодексу України (Жорстоке поводження з тваринами). Чиновник може загриміти до в’язниці на строк від п’яти до восьми років. 

Відео дня

Хмельницький чиновник прив’язав собаку до машини та тягнув його по дорозі (ВІДЕО)

У лютому, цьогоріч, процесуальний керівник по справі Олександр Савчук повідомляв журналістам vsim.ua, що справу не можуть передати до суду через відсутність висновків експертиз. З того часу минулого 5 місяців. Про перебіг справи ми запитали в начальника слідчого відділення Красилівського відділу поліції Сергія Васильєва. Він повідомив, що досудове розслідування справи ще триває. Тож орієнтовні терміни її передачі до суду невідомі.

Цього місяця “справа Байдича” повторилася. Втім герої історії вже змінилися. Ними стали двоє пенсіонерів, які проживають у Старокостянтинівському районі. Двоє односельців 72 та 62 років прив’язали до бампера собаку та тягнули його по дорозі. Свідками цього стали інші водії, які й повідомили про це поліцію.

Як стало відомо з сюжету “Надзвичайних новин”, обійшлися так із псом Джоні, бо той з’їв курей. “Якби ми його тихенько вбили - ніхто б нічого не знав”, - казали на камеру пенсіонери. Скалічену тварину поліцейські відвезли до притулку. 

Скрін з сюжету "Надзвичайних новин"

Фахівці кажуть, що собака з’їв курей через голод. Зоозахисники додають: тварині не пощастило із господарями. Що стосується тих самих господарів, то слідчі відкрили кримінальне провадження за частиною 3 статті 299 Кримінального кодексу України (Жорстоке поводження з тваринами). Наразі проводиться розслідування. Автомобіль, до якого прив'язували собаку, вилучили. А в справі призначили низку експертиз. 

Звідки береться агресія?

Вищенаведені історії набули розголосу лише за наявності випадкових свідків. Важко уявити, скільки подібних ситуацій залишається поза увагою суспільства. Адже людська агресія може виникнути через ряд причин. Більшість із них шлейфом тягнуться із дитинства. Детальніше про це розповів практикуючий психолог символдраматист Руслан Юшкевич.

Жорстокість щодо тварин - це прояв агресії та байдужості до інших. Фахівець пояснює: дана проблема ховається в оточенні людини з дитинства. Найчастіше агресорами стають ті, емоціями і почуттями яких нехтували. Тому й поняття співчуття у таких людей зникає.

На изображении может находиться: Руслан Юшкевич, сидит и часть тела крупным планом
Фото Руслана Юшкевича на його сторінці у Facebook

Загалом таке почуття, як агресія - є нормальним. Психолог каже, що воно потрібне для самозахисту. Та її використання задля нападу на слабшого, це, безумовно, відхилення. Одна із причин такої поведінки - пережита, але не опрацьована травма. Інші причини - проблеми в сім’ї, де виховувалася дитина.

Агресивна поведінка й байдужість до інших - відголос виховання чада. Якщо дитина була позбавлена батьківської уваги - у майбутньому вона усвідомить,що проявляти любов і співчуття не можна й небезпечно. 

Відсутність підтримки близьких - ще одна причина жорстокого поводження з іншими. Привести до цього можуть, скажімо проблеми з однолітками. Коли дитина не має із ким розділити страх, вона вимушена справлятися із сильними емоціями самостійно. У такому випадку дорослим необхідно направити їх в необхідне русло. Руслан Юшкевич каже: це може бути творчість, спорт чи інші заняття. 

Ще один варіант набутої з дитинства агресії - поведінка батьків. Коли ті, наприклад, вирішують між собою проблеми шляхом подавлення слабшого. Таке ж ставлення формується і в дитини.

Щоб попередити агресивну поведінку, необхідно розмовляти із дітьми й все їм пояснювати. Психолог каже, що дитина вчиться жити на прикладі дорослих. Тому й потрібно вчити поважати чуже життя. Адже більшість дорослих проблем тягнуться із того оточення, в якому людина зростала. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • вася пупкин

    Треба було пса повішати на тому ланцюгу, і ніхто б не довідався.
  • Просто

    З ним таке зробити. Хай відчув би, як воно.
  • Alina *

    Десь у паралельному світі:
    Пес їде за рулем машини, а ззаду на ланцюгові тягнеться мужик-живодер
    (так йому і траба, всм чоловіку)
  • Неля

    Посадити гада за грати, щоб знав і іншим наука буде!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up