Волонтери показали Барсика, якого за машиною волочив хмельницький чиновник (ФОТО, ВІДЕО)

Волонтери показали Барсика, якого за машиною волочив хмельницький чиновник (ФОТО, ВІДЕО)
  • Песик отримав першу допомогу. В нього до кісток зчесані лапи та здертий до м’язів живіт.
  • Поводить тварина себе спокійно, хоча дуже налякана.
  • Поліцейські вже перекваліфікували справу. Тепер чиновнику загрожує в’язниця.

Спокійний, лагідний та дуже наляканий. Песика, якого днями за машиною волочив трасою хмельницький чиновник, доставили до обласного центру. Наразі він під наглядом у ветлікарні та чекає на ряд експертиз. У клініці вже пообіцяли якнайточніше описати кожну травму тварини та дати кваліфікований висновок. Волонтери та зоозахисники бояться, що копи закриють справу. Тому зазначають, що контролюватимуть ведення слідства. 

Для цього вони та десятки хмельчан прийшли сьогодні під стіни ГУНП у Хмельницькій області. Тут, просто на автомобілі, розмістили листи А-4 та збирали підписи для колективного звернення. А зоозахисниця Олена Голубнича написала заяву на директора обласного архіву Володимира Байдича. 

“Собаку привезли в заколоченому ящику”

Журналістам голова громадської організації “Врятуй життя” розповіла деталі моторошного інциденту. Виявляється, красилівські поліцейські доставили тварину для надання першої допомоги, а потім, ймовірно, передали власнику. Бо у Хмельницький песика привіз невідомий через добу для евтаназії. 

Відео дня

За словами зоозахисниці, тварина залишилася живою лише завдяки солдату, який зупинив жорстоке дійство. Сам же Володимир Байдич, нібито, зізнався спецпризначенцю, що віз пса у ліс. 

“Собака з таким поглядом не може бути агресивною”

Згодом до ГУНП у Хмельницькій області волонтери привезли пораненого песика. Звуть його Барсик. До собаки підходили десятки присутніх. Його гладили та чухали за вухом. На людей тварина реагувала досить спокійно. Хмельничанка Даша прийшла підтримати акцію разом зі своєю улюбленицею. Вона зазначила, що не вірить у те, що Барсик міг бути агресивний.

До поліції Барсика привіз волонтер. У багажник свого авто він поклав і ящик, у якому тварину доставили до ветлікарні. Це дерев'яні збиті дошки, перев’язі мотузкою, які навіть не пропускають світло. Ймовірно, зазначають зоозахисники, це була буда, в якій жила тварина. 

Справу перекваліфікували

Під ГУНП близько двох годин не розходився натовп. Вони фотографували Барсика та ставили підписи під колективною заявою. Далі її передали слідчому. Заява назбирала 258 підписів. 

В прес-службі ГУНП у Хмельницькій області розповіли, що справу вже перекваліфікували з 1 на частину 3 статті 299 ККУ.

Вона передбачає суворіше покарання. Чиновник може загриміти до в’язниці на строк від п’яти до восьми років. Зазначимо, що протягом всього мітингу журналісти намагалися зв’язатися з Володимиром Бадичем, але всі спроби були безуспішними. 

Читайте також: З’явилося відео, як хмельницький чиновник тягне собаку за машиною

Хмельницький чиновник, який тягнув за машиною собаку, розповів свою версію подій

Хмельницький чиновник прив’язав собаку до машини та тягнув його по дорозі (ВІДЕО)

Слідкуйте за оновленнями на нашому сайті та у Facebook, Telegram,  Instagram та YouTube

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (38)
  • Олена

    Нелюдів у в'язницю!
  • Юрий Захаров

    Мені всеж цікаво, якби ж Ваш СОБАКА порвав руку (ногу) комусь з Ваших знайомих, родиців ЯКІ тоді ж булиб ваші дії та коментарі від Вас.

    Станом на сьогодні вже є інформація в мережі інтернет, що на  благодійність до даної волонтерської організації прийшло більше 80000грн.
    Ви тільки уявіть. Ну тепер зрозуміло за які гроші шановна пані Олена Голубнича годує своїх тварин ВИРІЗКОЮ.
    Сьогодні багато сімей шукають для своїх дітей та родичів кошти на лікування. а тут таке ....
    Фото зашитою руки. Це собака вкусила через куртку. А щож би було якби це було влітку??

    Анонім reply Юрий Захаров

    Не заводьте більше бабі собаку, от і все. Не вмієте ви поводитися з тваринами. Капец, в усьому собака виявився винний. Якби той Байдич покалічив пса, коли його від бабиної руки віддирав, ще можна було б говорити про самооборону й стан афекту. А через три дні так жорстоко мститися собаці - це багато про що говорить, як там тому псові жилося.

    Andy Andy reply Юрий Захаров

    Думаю, більшість подбали б про те, щоб таку собаку забрали до притулку.
  • Сергій

    надіюсь, даний садист сяде на довгий термін - буде час подумати над скоєним.
  • Надежда Ст. Галайда

    Молодці! Цьому нелюду не місце в нашому суспільстві!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up