Спадок від родича з Таїланду: шахраї “розвели” чоловіка на 900 тисяч гривень

Спадок від родича з Таїланду: шахраї “розвели” чоловіка на 900 тисяч гривень
Фото ілюстративне
  • До шепетівчанина надійшов лист від іноземного банку.

  • В ньому йшлося про те, що він успадкував від далекого родича 880 тисяч гривень. 

Історія трапилась у Шепетівці. Місцевому мешканцю надійшов  лист від нібито іноземного банку через соціальну мережу. 

У ньому “банкіри” повідомляли "радісну" новину — шепетівчанин став власником 8,5 мільйонів доларів. Такий спадок йому залишив далекий родич з Таїланду.

Аби переконати 52-річного чоловіка у достовірності спадщини “банкіри” впродовж місяця надсилали спам-листи та скріншоти фейкових банківських рахунків.

Відео дня

Та була й умова для одержання спадку. Аби отримати бажані мільйони необхідно було заплатити за послуги адвокатів, укласти угоду з банком та деякі "формальності". За "усунення перепон" для отримання спадщини так звані банківські працівники вимагали усе більше і більше.

Коли сума дійшла до майже 900 тисяч гривень, шепетівчанин таки вирішив перевірити інформацію. Як виявилось, усі листи від "доброзичливців" були вигадкою. А сам від потрапив на гачок до звичайних шахраїв. Спрацювала  доволі розповсюждена, кажуть у поліції, схема аферистів "Ви стали спадкоємцем".

Потерпілий звернувся до поліції. Чоловік розповів, що впродовж місяця він переказав на рахунок шахраїв величезні кошти, а саме 880 тисяч гривень.

Наразі слідчі за даним фактом розпочали кримінальне провадження. infoСлідство триває. А от в соцмережах потерпілого не жаліють, а зовсім навпаки:

Як не потрапити на гачок аферистів

Поліцейські вкотре закликають громадян бути пильними і ретельно перевіряти інформацію перед тим, як перераховувати кошти чи надавати незнайомцям персональну інформацію:

Проводячи транзакції в мережі, варто пам’ятати про безпеку та конфіденційність даних. Для цього слід дотримуватися базових рекомендацій, аби не потрапити на гачок інтернет-аферистів.

Як захистити свій банківський рахунок:

Які дані про банківську картку не можна повідомляти:

У поліції радять використовувати окрему картку для платежів в інтернеті та встановити на неї ліміт. 

Якщо ж ви постраждали від інтернет-шахрайства, в поліції радять повідомити про це за номером 0 800 505 170 або ж зателефонувати на 102. 

А ви потрапляли на гачок до шахраїв? Діліться розповідями у коментарях. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Alena Ivanenko

    У нас зарплата не позволяет скопить такие деньги! Где он взял 880 тысяч гривен?
  • Андрей Кузнецов

    Рагуль / дебил

keyboard_arrow_up