Спроба втечі та застава у 228 мільйонів: деталі справи керівника «Хмельницькгазу»

Спроба втечі та застава у 228 мільйонів: деталі справи керівника «Хмельницькгазу»
  • Михайла Юрченка слідство вважає учасником схеми з розкрадання газу.

  • Йому визначили заставу у 228 мільйонів.

  • У «Хмельницькгазі» порушення закону заперечують.

Голова правління акціонерного товариства «Хмельницькгаз» Михайло Юрченко намагався виїхати з України. Це сталося ще 16 травня. Посадовець намагався перетнути кордон у пункті пропуску «Краківець» у напрямку Польщі. Там його затримали і там же вручили повідомлення про підозру. Про це повідомило видання «Дзеркало тижня».

Сьогодні, 31 травня, журналіст vsim.ua звернувся з цього приводу до управління СБУ у Хмельницькій області. Прессекретар Людмила Рябчук пояснила, що саме після затримання Юрченку і обрали запобіжний захід, про що ми повідомляли 25 травня. Михайлу Юрченку інкримінують частину 3 статті 27 та частину 5 статті 191 Кримінального кодексу, тобто «привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем».

Юрченку обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у 228 мільйонів гривень. Вніс він заставу чи досі перебуває під вартою, в СБУ не уточнили, оскільки не володіють цією інформацією. Як розповіла Людмила Рябчук, разом з Юрченком повідомлення про підозру отримали також керівники «Закарпатгазу», «Львівгазу», «Вінницягазу» та «Дніпрогазу».

Відео дня

Нагадаємо, що Михайла Юрченка та інших посадовців звинувачують у несанкціонованому відборі, тобто привласненні, природного газу з газотранспортної системи України. На думку слідства, розкрадання учасники схеми прикривали тим, що нібито «купували» газ у приватних компаній. Про це більше можна дізнатися з окремого матеріалу.

Схему також можна переглянути нижче. Під «РГК» («регіональними газовими компаніями») мається на увазі «Хмельницькгаз». В останньому, до слова, заперечували порушення та стверджували, що влада намагається відібрати приватні компанії у державну власність.

Інфографіка про корупційну схему ОЗУ Фірташа

Читайте також: Керівнику «Хмельницькгазу» повідомили про підозру в розкраданні

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (35)
  • Галина Карпович

    Не віриться в те ,що його посадять. Він дуже багато вкрав ,таких не садять . Всеодно відкупиться
  • Валентина Максимчук

    Вся біда в тому,що цих тварів випускають під заставу,закони треба міняти і депутатів також,бо вони просувають за гроші вкрадені у народа такі закони,це ж друзі Фірташа,який живе в Австрії і звідти керуе нашими облгазами,який зять Кучми,бо Кучма всіх своїх зятів забезпечив ,вся приватизація почалась при Кучми,який теж не сидить  за те ,що по його вказівці вбивали людей,то була ,,кучматізація''
  • Віталій Герасимчук

    От гнида смердюча.навіть не знаю.я б розстріляв,чесно.або забрати громадянство і за поребрік.просто вивезти в пасатку,пенька під сраку,а там нехай кацапи його тулять.
  • Галина Билоконь

    Нам ціни , а їм гроші

keyboard_arrow_up