Суд арештував одного із двох активістів, яких затримали на хабарі у 600 доларів

Суд арештував одного із двох активістів, яких затримали на хабарі у 600 доларів
  • Сьогодні, 29 березня, у Хмельницькому міськрайонному суді обирають міру запобіжного заходу двом активістам - Григорію Дерев'янчуку та Анатолію Кравцю.
  • Громадські активісти вимагали хабара від новопризначеного директора комунального підприємства "Облпаливо".  Обіцяли не перешкоджати його роботі.
  • Обох затримали СБУшники і поліцейські. 

Інформація про затриманих підтвердилася. На отриманні хабара попалися хмельницькі активісти. Обидва - члени різних організацій. Григорій Дерев’янчук -  уповноважений так званої територіальної громади Хмельницького, Анатолій Кравець - керівник люстраційного комітету у ГО “Хмельницький майдан”. 

За повідомленням прокуратури, вони вимагали в новопризначеного керівника комунального підприємства “Облпаливо” Михайла Блідного 600 доларів. Натомість обіцяли не влаштовувати акцій протесту і не привертати увагу до його персони. 27 березня в назначеному місці  активісти зустрілися із начальником і їх затримали "на гарячому".

У матеріалах правоохоронців йдеться, що гроші вилучили з автомобіля, на якому  приїхали активісти. Прізвища їхні правоохоронці не оприлюднювали. Вже сьогодні, 29 березня, все стало на свої місця. Дерев’янчук і Кравець постали перед судом. Феміда обирає обом міру запобіжного заходу на час розслідування резонансної справи. 

Відео дня

Спочатку вирішували долю Григорія Дерев’янчука. У залі суду уповноважений псевдотеритгромади заявив, що він лише посередник і ніякого відношення до вимагання грошей немає, мовляв, лише звів Кравця з Михайлом Блідним. А останнього знав ще як керівника житлово-експлуатаційної контори № 5.

Суддя Світлана Данькова вирішила арештувати Григорія Дерев’янчука до 26 травня із можливою заставою 100 тисяч гривень. Хоч прокурор вимагав збільшення застави до 2 мільйони гривень. 

- Мій чоловік не винен. Я буду вносити заставу, щоб витягнути його звідси, - прокоментувала цивільна дружина Дерев’янчука Олександра. 

Анатолій Кравець чекає рішення судді

ОНОВЛЕНО: Станом на 18:00 суд обрав міру запобіжного заходу і Анатолію Кравцю. Активіст перебуватиме в СІЗО до 26 травня з можливістю вийти під заставу у 100 тисяч гривень. 

Фото прокуратури. Затримання Кравця і Дерев'янчука. Вулиця Толстого

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Юрій Майор

    Галіма підстава! В нас корупцію знаходять не серед чиновників і посадовців, а сред активістів, які їх "кошмарять"! 600$ ахаха..
  • Олег

    Поки буде розслідування всі вже забудуть про резонанс

    володька reply Олег

    "розслидування" це громко сказано...а в остальном согласен) .хотя григорий личность колоритная его  трудно забыть.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up