Судитимуть юнака, який вбив і згвалтував 16-річну Валерію в Гречанах: деталі

Судитимуть юнака, який вбив і згвалтував 16-річну Валерію в Гречанах: деталі
  • Того дня дівчина поверталася додому, коли незнайомий молодик запропонував ближче познайомитися.

  • Наступного ранку Валерію знайшли мертвою в Гречанах. З’ясувалось, що її згвалтували. 

  • Зловмисника розшукали. Дізнавайтеся що йому “світить” за цей злочин. 

20-річний юнак задушив та згвалтував на 4 роки молодшу від себе дівчину. Днями прокурори направили до суду обвинувальний акт стосовно зловмисника. За такий злочин йому загрожує тюремний на строк від 10 до 15 років або довічне ув’язнення. Нагадаємо деталі злочину. 

Хотів познайомитися і… задушив

Ця трагедія сталася 5 липня в Гречанах і сколихнула всю Хмельниччину. Поблизу недіючого залізничного переїзду знайшли тіло 16-річної дівчини. Покійна була напівроздягненою. 

Журналістка vsim.ua з’ясувала, що дівчину звали Валерія. Того трагічного дня вона поїхала з рідного села гуляти в Хмельницький. Вона проводила час з однокурсницею, а вже ввечері мала повернутися додому. 

Відео дня

Ввечері, близько 22.30, її помітив 20-річний хлопець. Сталося це на перехресті Зенітної та Вокзальної (там, де й знайшли тіло — ред.). Підозрюваний розповів слідчим, що хотів із нею ближче познайомитися. Дівчина йому відмовила. Тоді він вирішив її вбити. 

Хлопець дістав зі своєї кофти шнурок й закинув його навколо шиї дівчини. Він повалив Валерію на землю. Однією рукою тримав шию, а іншою стягнув з неї одяг та згвалтував. Тоді він схопив пальцями її за шию і задушив.

Як встановила експертиза, смерть дівчини наступила саме внаслідок удушення від стискання шиї. Після скоєного, зловмисник викрав у потерпілої телефон та банківську картку.

На ранок Валерію помітив випадковий перехожий. 

Валерія була сиротою

16-річна дівчина мешкала в селі Засадьки, що в Чорноострівській тергромаді. Вона була сиротою. Проживала із бабусею та молодшою сестрою. Після 9 класу вона відправилася навчатися у Хмельницький. 

Вона здобувала освіту у ВПУ №25, що на проспекті Миру. Обрала для себе спеціальність “Діловод. Адміністратор. Касир”. Під час навчання дівчина жила в гуртожитку. Влітку — разом із бабусею і молодшою сестрою. У місті знайшла подругу. Разом із нею Валерія проводила час найчастіше. 

Фото з попереднього матеріалу vsim.ua

Бабуся Валентина Іванівна каже, що того трагічного дня Лєра поїхала на прогулянку в Хмельницький. Повернутися у село мала до комендантської години. Близько 21 години бабуся телефонувала онуці. Проте тоді телефон дівчини вже не відповідав. 

Їх є 3 сестри. Вони сироти. Мама їхня померла, бо в неї були проблеми з серцем. Батьки в них різні. Лєра добре спілкувалася зі своїми сестрами. Вона середня, а є ще старша Росіна і молодша — Ася. Я сама їх виховувала, вони мої кровиночки, — повідомила 70-річна Валентина Іванівна. 

Ким є зловмисник

Журналістка vsim.ua також з’ясувала хто такий кривдник Валерії. Хлопець родом з Олешина. Його батьки розлучилися. Матір мешкає окремо й має іншу сім’ю. Юнак жив разом із татом, який помер напередодні злочину. Саме так зазначено в судовому реєстрі.

Дівчина, яка навчалася з ним в одній школі, розповіла про нього. Вона каже: його завжди всі боялися. Мовляв, він крав і бився. Та ніхто й не думав, що дійде до вбивства. 

Психіка в нього дійсно була порушена, але щоб до вбивства — то я навіть ніколи не могла б подумати. Але все з цього й починається, — додає односельчанка. 

Наступного дня, після того, як знайшли тіло Валерії, її вбивцю затримали копи. У скоєному злочині він зізнався. Йому повідомили про підозру та розпочали досудове розслідування. Нині він знаходиться під вартою.

— Прокурорами Хмельницької обласної прокуратури до суду направлено обвинувальний акт стосовно 20-річного мешканця Хмельницького району за фактом умисного вбивства, поєднаного із сексуальним насильством, а також вчинення майнових злочинів (п. 10 ч. 2 ст. 115, ч. 4 ст. 185, ч. 3 ст. 357 Кримінального кодексу України), — йдеться в повідомленні обласної прокуратури. 

Більше про цей злочин читайте в матеріалах:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up