У Хмельницькому районі конфіскували 5 земельних ділянок, які належали росіянам

У Хмельницькому районі конфіскували 5 земельних ділянок, які належали росіянам
Фото ілюстративне
  • Загальна площа конфіскованих земель — більше 6 гектарів. 

  • Громадяни рф отримали їх у спадок і здавали в оренду. 

Нещодавно Городоцький райсуд конфіскував п’ять земельних ділянок, що належали громадянам рф. Ділянки площею 0,0654 га, 1,6935 га, 1,0697 га, 2,1642 га знаходяться на території сіл Іванківці та Курівка Сатанівської тергромади. А ще одна — площею 1,4091 га – у селі Лісогірка Городоцької громади.

Ці земельні ділянки перебували у власності громадян рф. Вони отримали їх у спадок й віддали у строкову оренду агропідприємствам. 

Судовий позов подав керівник Волочиської окружної прокуратури. Він просив конфіскувати землі, бо їхні власники впродовж року після набуття права власності на землю не відчужили її, а це є порушенням Конституції та законів України.

Відео дня
Довідка:
За Земельним кодексом України землі сільськогосподарського призначення, прийняті у спадщину іноземними громадянами, а також особами без громадянства, протягом року підлягають відчуженню.

— Якщо до особи переходить право власності на земельну ділянку, яка за цим Кодексом не може набуватися нею у власність, ця ділянка підлягає відчуженню її власником протягом року з моменту переходу такого права. У разі, якщо відповідно до закону власник земельної ділянки зобов`язаний відчужити її протягом певного строку і земельна ділянка не була відчужена ним протягом такого строку, така ділянка підлягає конфіскації за рішенням суду (ч. ч. 1, 2 ст. 145 ЗК України), – зазначив суд.

Зважаючи на те, що громадяни рф упродовж року після набуття права власності на земельні Відтак, всі 5 ділянок конфіскували у власність держави, повідомили в апеляційному суді. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Алла Драгун

    тра заіхати в сільраду гвардійська і сказати за ганзю
  • Новини Хмельницького на vsim.ua

    ❗️Оперативна інформація, цікаві та важливі новини у нашому Telegram-каналі - https://t.me/+gtHqKqD7B0o3N2Uy

  • Микола Глушко

    Вкрали в людей землю в наглу. Отож коли чиновників не пожаліють при черговому перевороті то ніхто тому не здивується😁

keyboard_arrow_up