У Хмельницькому судили солдата штурмового батальйону. Він обікрав два магазини

У Хмельницькому судили солдата штурмового батальйону. Він обікрав два магазини
  • Впродовж кількох днів чоловік крав товари з магазину “Аврора”.

  • А опісля увірвався до магазину “Тетра” та виніс звідти алкоголь, цигарки, чіпси і “обчистив” касу. 

 

У Хмельницькому судили солдата штурмового батальйону, який скоїв ряд крадіжок у магазинах міста. Він завдав шкоди на близько 20 тисяч гривень. Подробиці розповіли в Хмельницькому міськрайонному суді. 

Відомо, що чоловік зареєстрований за місцем проживання в одній з квартир Маріуполя.  Впродовж чотирьох днів — 14, 15, 16 та 18 червня цього року — військовослужбовець викрав із полиць магазину «Аврора» по вулиці Трудовій десяток зарядних пристроїв. Загальна вартість викраденого становить 4 000 гривень. 

Згодом близько п’ятої ранку 19 червня він вломився у магазин «ТЕТРА 1» по Трудовій. Підійшовши до зачинених на замок дверей магазину, солдат розбив бруківкою скло на дверях та проник до приміщення. З собою мав подорожню валізу. 

Відео дня

Він поклав до неї 5 пляшок коньяку, 6 пачок цигарок та 6 пачок чіпсів. А опісля прихопив із каси магазину 13 772 гривень. Власник крамниці підрахував завдані збитки. Вони склали майже 15 900 гривень. На виході із магазину його затримали правоохоронці.

Хмельницький міськрайонний суд кваліфікував такі дій, як крадіжку в умовах воєнного стану, тобто кримінальне правопорушення передбачене ч. 4 ст. 185 КК України та закінчений замах на таємне викрадення чужого майна, поєднаний з проникненням у приміщення, вчинений в умовах воєнного стану, за ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 185 КК України.

На суді військовий свою вину визнав. Каже, крав через скрутне матеріальне становище та відсутність грошового утримання по місцю служби. Заподіяну шкоду відшкодував її в повному обсязі, скориставшись допомогою товаришів по службі.

Суд визнав солдата винним та присудив його до позбавлення волі на 2 роки. Також призначив службове обмеження строком на два роки із відрахуванням в дохід держави двадцяти відсотків із суми грошового забезпечення засудженого. Він сидітиме під вартою до набрання вироком законної сили. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (12)
  • Olga Zugan

    Так це нічого,на протів того що крадуть наши депутати
  • Стелла Чакой

    Чіво чіво
  • Читач29

    Якби вкрав 10-ки мільйонів чи мільярди гривень, чи то  доларів - то був би шанованим громадянином, героєм, політиком...         Голодний же плебс, простолюд за вкрадену хлібину з магазину, чи  яйце з сусідського курника  отримує максимальні терміни ув'язнення.     То й не дивно, що судді отримують заробітну плату та пенсії в сотні тисяч гривень на місяць.   Так тримати, молодці !  Простолюд має знати своє місце !
  • Микола Кушнір

    Лобазюк на волі

keyboard_arrow_up